Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Röportaj | Tarım ve gıdanın aktörleri

Tarımda başarının sırrı krizlerden ders almak!

Amasya’daki Kılçak-Çöl çiftliğinin 16 yaşından beri yöneticiliğini yapan Ayten Çöl, tarımsal üretimdeki ilham verici öyküsünü ve ülke tarımına dair görüşlerini Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera ile paylaştı.

Güncel kalmak üreticinin en önemli görevi!

Adana’da modern yöntemlerle narenciye tarımının en iyi örneklerinden birini veren Refik Yenice, “Üreticiyle nihai tüketici arasındaki hat tamamen profesyonel yöneticilerden oluşmalı” diyor.

Tarım 8 ile 5 arası yapılan bir iş değil!

Eskişehir’in profesyonel üreticilerinden Özer Çolpan’ın tarımsal aile işletmesi, 7 ayrı noktada ülke tarımının neredeyse bütün renklerine paralel bir çeşitlilik içinde üretim yapıyor.

Tarımda hayaller gerçeğin izinde olmalı

Sencer Solakoğlu’nu ülke tarımına dair sosyal medyada yaptığı eleştirilen nedeniyle 5 yıllık destek cezası almasıyla tanıdı. Oysa Solakoğlu, Bursa-Karacabey’de kurduğu çiftlikte planlı üretim ve teknolojiyi temel alarak yaptığı tarımla bir başarı hikayesinin de kahramanı.

Beş yılda örnek üretici olmak

Elektronik sektöründe 30 yıllık bir kariyere sahip olan Ahmet Emin Yazıcıoğlu, 5 yıl gibi kısa bir süre içinde başarılı bir ceviz üreticisi olmayı başardı. Yazıcıoğlu’nun başarısı, tarımın en az heves kadar profesyonel yaklaşım da gerektirdiğinin bir kanıtı.

Genç üreticiler tarıma dair ezberleri bozuyor

Faruk Karabucak genç ve başarılı bir üretici. Onunki tarımda çokça söylenen, ancak pek az uygulanan bazı temel ilkeleri cesurca hayata geçirerek elde edilmiş bir başarı.

Tarımda kaynaklar bilimin hizmetinde olmalı

Türkiye’nin idealist bir tarımsal Ar-Ge iklimine ihtiyacı olduğunu söyleyen GENTA Genel Müdürü Altay Batur, “Ziraat mezunları bilimsel çoğunlukla ticari beceriler üzerine yoğunlaşıyor” diyor.

Bitki korumada üç büyük trend yaşanıyor

Rotam Türkiye ve Ortadoğu Ülkelerinden Sorumlu Ticaret ve Pazarlama Müdürü Murat Dobooğlu, bitki koruma sektörünün dünya ve Türkiye’deki değişimini Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya yorumladı.

Amatör ruhla tarımı yeniden keşfetmek

Vilmorin Garden Genel Müdürü Nejat Töreci, amatör yetiştiriciliğin püf noktalarını ve bu alandaki trendleri tarlasera’ya anlattı.

Tarımda kadınların cesur yürüyüşü

Keçiborlu’nun üretici kadınları bir araya gelerek lavanta kokulu bir köy yarattı. tarlasera.com 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu köyün kahramanlarından biri olan Huriye Tezcan ile konuştu.

Tarımın her alanında çözüm sunmaya geliyoruz

Geçtiğimiz yıl içinde yaşanan dev birleşmenin hem dünya hem de Türkiye tarım sektörüne kazandırdığı Corteva Agriscience’nin Türkiye Genel Müdürü Harun Toksöz ilk röportajını tarlasera’ya verdi.

Traktörde üretim rekabeti kızışırken

Türkiye’de tarım makineleri sektörünün dinamik şirketlerinden Anadolu Landini’nin Satış Direktörü Belma Altın, “Türkiye’de üretici firmaların artmasıyla traktör pazarının genişlemesi en çok üreticiye yarıyor” diyor.

Bir tohumdan koca bir tarla yaratmak

tarlasera.com Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Urla Şarapçılık’tan Cansu Hartevioğlu ile kadınların tarımın tüm çehresini değiştirecek olan gücünü konuştu.

Geleceğin gündemi özel çözümler olacak

Monsanto-DEKALB Ülke Müdür Çamili, mısır tarımının dünya ve Türkiye’deki seyrini tarlasera’ya yorumladı. “Gıda enflasyonunun da düşürülmesinde mısır kritik öneme sahip” diyen Çamili, araziye özel çözümlerin tarımın geleceğine damga vuracağını söylüyor.

Analitik düşünce tarımı ileriye götürecek

tarlasera’nın sorularını yanıtlayan Genta Teknik Satış Müdürü Gökçe Atalay, “Analitik düşünce yapısına ulaşamamış gençlerimiz fakültede mezuniyet odaklı bir düşünce tarzına sahip olunca piyasaya niteliksiz bir mezun kitlesi çıkıyor” diyor.

Tarım makinelerinin geleceği dijitalde

tarlasera’nın görüştüğü Mahindra Hisarlar CEO’su Jagan Kurian, “Tarımsal mekanizasyonun geleceğinde göreceğimiz en büyük değişiklik dijitalleşme olacak” diyor.

Sebzede tüketici tercihleri belirleyici olacak

tarlasera’nın görüştüğü HM.Clause Genel Müdürü Fırat Eminoğlu, gelecekte sebze pazarında tüketici tercihlerinin karar mekanizmasındaki en büyük etken haline geleceğini söylüyor.

Pestisitte korkuların değil bilimin izinden gidilmeli

ECPA Halkla İlişkiler Direktörü Graeme Taylor: “Pestisitlerin her soruna çözüm olmadığının farkındayız. Ancak üreticilerin ürünlerini korumak ve verimlerini en üst düzeye çıkarmak için yapması gereken faaliyetler arasında önemli bir yer tuttuğunu da biliyoruz.”

Tarımda geleceğin teminatı küçük üreticiler

IFSA Yürütme Komitesi Üyesi Ika Darnhofer: “İklim değişikliğinin etkileri daha belirgin hale geldiğinde yüksek borca sahip büyük ölçekli üreticiler daha fazla zarar görecek. Aile çiftlikleri çok daha esnek olduklarından gıda güvencesinin temininde önemli role sahip.”

Gübrede bilginin gücünü kullanmak gerek

Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı: “Kimyevi gübrede Türkiye tamamen ithalata bağımlı. Bu durum, üreticilere en az girdi ile en yüksek verim ve kaliteyi alabilme sorumluluğunu yüklüyor.”

Solucan gübresinde başarının sırrı

Türkiye’de profesyonel solucan gübresi üretiminde önemli başarılar yakalayan Ekosolfarm’ın Kurucu Genel Müdürü Burçin Karababa tarlasera’nın sorularını yanıtladı.

Önce bitkiyi yakından tanımak gerek

Stoller Türkiye Pazarlama Direktörü Canan Yılmaz, gübrelemede genel uygulamaların yerini daha kesin çözümlere bırakmaya başladığını söylüyor.

Tüketicinin yerli tohumlara olan talebi artıyor

CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece, tüm tarımsal zincirinin faydası ve mutluluğu için üreticilere ve Türkiye’nin lezzetlerine sahip çıkılması gerektiğini söylüyor.

Tarım arazilerini yeni Irma’lar mı bekliyor?

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de yağışların azalma, yağış düzensizliklerinin ise artma eğiliminde olduğunu söylüyor.

123
Devamını Yükle
9