tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

9.6.2018

Tarım makinelerinin geleceği dijitalde

tarim-makinelerinin-gelecegi-dijitalde1.jpg

tarlasera’nın görüştüğü Mahindra Hisarlar CEO’su Jagan Kurian, “Tarımsal mekanizasyonun geleceğinde göreceğimiz en büyük değişiklik dijitalleşme olacak” diyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük tarımsal mekanizasyon firmalarından olan Hisarlar Makina’nın yüzde 77,2’lik payı, dünyanın en büyük traktör üreticisi Hint Mahindra & Mahindra tarafından satın alındı. Bu satın alma faaliyeti Mahindra Grubu’nun hem küreselleşme hem de Türkiye ve Avrupa pazarlarına açılma hedefinin bir parçası olduğu kadar, Türkiye tarım makineleri pazarının ne denli çekici olduğunun da bir göstergesiydi. Artık Mahindra Hisarlar ismiyle faaliyetlerini yürüten firmanın CEO’su Jagan Kurian, Türkiye’de tarım makineleri sektörünü ve şirketinin yeni dönem vizyonunu tarlasera’ya değerlendirdi.

Tarımsal mekanizasyon açısından Türkiye’nin dünyadaki konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye’deki üreticiler mekanizasyonda hangi alanlara ağırlık vermeli?

Türkiye dünya genelinde çok güçlü bir pazar. Küresel çapta bakarsak en büyük 4’üncü tarım ürünleri üreticisi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda coğrafi açıdan bulunduğu stratejik konum nedeniyle hem yerel pazar için hem de ihracat imkanları açısından Türkiye’ye büyük önem veriyoruz. Üreticiler artık hassas tarım olarak adlandırılan daha spesifik üretim stiline yönelmeye başladı. Bir tarlanın tamamı için aynı gübreyi kullanmıyor, spesifik sorunlar için spesifik çözümlere yöneliyorlar. Türkiye tarım sektörünün ulaşması gereken yerin de söz konusu hassas tarım teknikleri olduğunu düşünüyorum.

tarim-makinelerinin-gelecegi-dijitalde2.jpg

Dünyada tarımsal mekanizasyon nasıl bir noktaya doğru ilerliyor? Yakın gelecekte yaşanacak değişikliklere üreticilerin yeterince hazır olduğunu düşünüyor musunuz?

Tarımsal mekanizasyonun geleceğinde göreceğimiz en büyük değişiklik “dijitalleşme” olacak. Bugün dijitalleşme dünya tarımında hızla hayata geçmeye başladı. Biz de bu gidişata ayak uydurmaya özen gösteriyoruz. Teknolojinin hızla değiştiği günümüz dünyasında, birbirine bağlı cihazların da önemi giderek artıyor. Artık makinelerin birbiriyle konuştuğu yeni bir aşamaya geçtik. Hisarlar olarak bizim de birbiriyle konuşan tarım makineleri geliştirme yolunda çalışmalarımız var ve bu ürünlerin üretimine başlamayı hedefliyoruz. Üretici tarafında ise, belirli bir kesim bu bilince sahip. Bize düşen görev, düzenleyeceğimiz eğitimlerle tüm üreticilerde bu bilincin gelişmesine katkı sağlamak.

Mahindra Hisarlar’ın Türkiye tarımına yönelik olarak ön plana çıkardığı ürünler neler olacak?

Ürün gamına dahil ettiğimiz ürünlerden özellikle birincil toprak işleme makinesi derin çizel ve diskaro ile, aynı zamanda hayvansal üretim makineleri grubunda yer alan yatay yem karma makineleri ve ot toplama makineleri ile üreticilerin büyük beğenisini kazandık. Yine devreye aldığımız römork modeli ile sektörün standartlarını yükseltmeyi başardık. Türkiye’nin tarım makineleri Ar-Ge’sine sahip ilk firması olarak gücümüzü hayvansal üretim makineleri sektöründe de göstermek istedik. Bu nedenle sektörün olmazsa olmazı yem karma makinelerini devreye alarak, 2017 yılında düzenlenen Bursa Tarım Fuarı’nda üreticilerimize takdim ettik ve her birinin ayrı ayrı beğenisini kazandık. Tarımsal üretimde büyük ihtiyaç duyulan römork konusunda ise tasarım ve üretim gücümüzü ortaya koyduk. 4, 5, 6, 8 ve 10 ton olmak üzere çift dingilli römorklarımızı devreye aldık. Bu sayede üreticilere taşıma işlemlerinde de çözüm ortağı olmayı amaçlıyoruz.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.