E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
15.2.2016
Hazineye ait tarım arazilerinin satışının Nisan ayında başlayacağı açıklandı. 4 yıl önce kanuna bağlanan satış için 255 bin üretici bekleyişte.
Hazineye ait tarım arazilerinin satışı için uzun süren bekleyiş sona yaklaşıyor. Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu arazilerin satış işlemlerinin önümüzdeki Nisan ayında başlayacağı belirtildi. Açıklamaya göre, sürecin son etabı olan rayiç bedellerinin kontrol ve test çalışmaları sürüyor.
Ödeme seçenekleri çeşitli
Süreç tamamlandığında herhangi bir araziyi rayiç bedelin yarı fiyatına satın almak mümkün olacak. Peşin ödemede ise yüzde 20 indirim daha öngörülüyor. 6 yıl boyunca 12 taksit de bir diğer seçenek. Satış bedelinin en az yarısını peşin ödeyenler ise yüzde 10 indirimden yararlanabilecek. Bu ödeme seçeneklerine kaç kişinin yöneleceği ise merak konusu.
Bir yıl ek süre verilecek
2012 yılında yürürlüğe giren Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun üreticileri ve yatırımcıları işlettikleri arazilerin sahibi yapmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl 27 Nisan tarihinde sona eren başvurularda toplam 255 bin 367 kişi satın alma taleplerini iletmişti. Başvuruları kaçıranlar için ise Bakanlar Kurulu’na sunulacak yeni yasa tasarısı ile 1 yıl ek süre verilmesi planlanıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.