E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Mart sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
15.2.2016
Hazineye ait tarım arazilerinin satışının Nisan ayında başlayacağı açıklandı. 4 yıl önce kanuna bağlanan satış için 255 bin üretici bekleyişte.
Hazineye ait tarım arazilerinin satışı için uzun süren bekleyiş sona yaklaşıyor. Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu arazilerin satış işlemlerinin önümüzdeki Nisan ayında başlayacağı belirtildi. Açıklamaya göre, sürecin son etabı olan rayiç bedellerinin kontrol ve test çalışmaları sürüyor.
Ödeme seçenekleri çeşitli
Süreç tamamlandığında herhangi bir araziyi rayiç bedelin yarı fiyatına satın almak mümkün olacak. Peşin ödemede ise yüzde 20 indirim daha öngörülüyor. 6 yıl boyunca 12 taksit de bir diğer seçenek. Satış bedelinin en az yarısını peşin ödeyenler ise yüzde 10 indirimden yararlanabilecek. Bu ödeme seçeneklerine kaç kişinin yöneleceği ise merak konusu.
Bir yıl ek süre verilecek
2012 yılında yürürlüğe giren Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun üreticileri ve yatırımcıları işlettikleri arazilerin sahibi yapmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl 27 Nisan tarihinde sona eren başvurularda toplam 255 bin 367 kişi satın alma taleplerini iletmişti. Başvuruları kaçıranlar için ise Bakanlar Kurulu’na sunulacak yeni yasa tasarısı ile 1 yıl ek süre verilmesi planlanıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Bitki beslemede ağırlaşan maliyetler karşısında üretici desteklerinin yüzde 100 arttırılacağı duyuruldu. Ancak 2020 başına oranla gübre fiyatlarındaki artış da yakında aynı seviyeye ulaşacağa benziyor. Enflasyona dair en iyimser tahminler ise sonbaharı işaret ediyor.
Sulama yapan üreticilerin Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ödediği hizmet bedelinde sistem değişiyor. Buna göre harcanan su arttıkça yapılan ödeme de katlanarak artacak.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Yıllar önce bir “şaka” ile başlayan, ardından bir gizem bulutuna dönüşen ekin daireleri, bugün ise sanatçıları, üreticileri, girişimcileri ve tarıma ya da görsel sanatlara meraklı pek çok insanı bir araya getiren bir kültür öğesi olarak arazileri süslemeye devam ediyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sebze ve meyvede getirilen tanzim satış uygulamasının tohum, tarım ilacı ve gübre de başlaması için çalışma yapıldığını söyledi.