E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Gelibolu’da kurulan Türkiye’nin ilk ve tek traktör müzesi, ziyaretçilerini Anadolu tarımının tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor.
paylaş
Domateste kaybolmaya yüz tutan eski lezzetlerin yakalanması için ıslah çalışmaları hızlanıyor.
Bu yıl renkli sebze çeşitleri ve yavaş salınımlı gübrelerin yoğun ilgi gördüğü Growtech Eurasia’nın sürpriz konuğu ise pitaya.
Kimisi pembe ya da kan kırmızısı rengiyle, kimi ise şekliyle dikkat çekiyor. İşte dünyanın farklı yerlerinde yetişen ilginç turunçgil meyveleri.
Tıbbi bitkiler konusunda yoğun bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Faydaları kanıtlanmış pek çok sağlıklı bitki ise aslında yanı başımızda duruyor.
Türkiye’de 60’lı yıllardan beri üretilse de yıldızı son 10 yıldır parlıyor. İşte gıda ve yakıt sanayisinin gizli kahramanı kanolaya dair ilginç gerçekler.
Artık raflarda barbunya ve geleneksel beyaz renklinin yanında çeşit çeşit fasulye görmek mümkün. İşte sofraların en popüler fasulye türleri.
Acı biberler yemeklere renk ve lezzet katmak için ideal. Ama bazı türler var ki yemeden önce iki kere düşünmek gerekiyor!
Doğa faydaları saymakla bitmeyen bitkiler kadar tehlikeli olanlarla da dolu. İşte uzak durulması gereken zehirli bitkiler.
Pazara her gün şaşırtıcı görüntüsüyle merak uyandıran yeni bir meyve türü giriyor. İşte tüketicinin radarındaki tropikal meyveler.
Kimisi tam 14 yılda yetişiyor, kimi ise ürkütücü görüntüsünün altında harika bir lezzet gizliyor! İşte dünyanın en pahalı meyveleri.
Mini seralar amatör üreticilere bahçe, balkon, hatta evinin içinde tarım yapma şansı veriyor. İşte ev seralarında bitkisel üretim yapmanın püf noktaları.
Tüketiciler tarımı keşfet ile tarlasera öncülüğünde şeker pancarının şekere dönüşme öyküsünü yerinde deneyimledi.
Topraksız tarım olur mu? Hem de pek çok şekilde! İşte örtü altı üretimde toprağa alternatif olarak kullanılan ürünler.
Baharat olarak bildiğimiz pek çok bitki aslında ilaç yapımında da kullanılıyor. İşte Türkiye’de en çok yetişen tıbbi bitkiler.
Depolanmış tahıl ve kuru meyve gibi ürünlerde sıkça görülen ve mücadele edilmesi gereken depo zararlılarını tarlasera.com derledi.
Bitkilerden elde edilen biyoyakıtlar pek çok alanda alternatif enerji kaynağı. İşte enerji tarımına yön veren ürünler.
Doğada kendiliğinden yetişen ve hem ticari potansiyeli hem de besleyici özellikleriyle ön plana çıkan bitkileri tarlasera.com derledi.
Domateste gelir kaybı yaşayan üreticiler çözümü farklı ürünlerde arıyor. İşte domates üreticileri için kazancı bol alternatif ürünler.
Alanya’da muz liflerinden tekstil ürünleri üretilen atölye hem üretime hem de geri dönüşüme katkı sağlıyor.
Türkiye’de en popüler meyve üzüm. Pilavın yanında ise sanıldığının aksine kuru fasulyeden çok nohut tercih ediliyor!
Aşılama çalışmaları başlayan yabani zeytin ağaçları, kuraklığa dayanımı ve kaliteli yağ potansiyeli ile biliniyor.
tarlasera.com 2016 yılında tarım sahnesine çıkan en heyecan verici teknolojileri ve yeni gelişmeleri derledi.
Bilinçsiz ve tek yönlü bitki koruma, herbisitlere dirençli yabani otların gelişimini tetikliyor.
Sunuş Ispanak vakasından hangi ders çıkıyor?
Bilge ALNIAK bilge.alniak@tarlasera.com
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!