E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Mayıs sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Küresel ısınma, su ve hava kirliliği gibi sorunlara çözüm arama yolunda geliştirilen bitkisel et üretimi, teknoloji, artan tüketici ilgisi ve teşvikler sonucunda dünyada hızla yükselişe geçiyor.
Siemens, okyanus tabanındaki biyosferlerde mahsul yetiştiren bir girişim olan Nemo's Garden ile iş birliği yapmaya başladı.
Türkiye’de nesnelerin interneti ve yapay zekâ gibi sistemleri tarım teknolojilerine adapte eden yerli girişimlerin sayısı giderek artıyor.
Ayçiçeğinde yaşanan krizler kendi kendine yetebilir olmanın çok önemli bir gerçek olduğunu hatırlatıyor.
Çukurova’da yaşanan don afetlerinin ağır faturası netleşmeye başladı. Bahçe bitkilerinden tarla bitkilerine kadar birçok üründe kayıplar yaşanırken, özellikle narenciyede bu yıl verim alınamayacağı belirtiliyor.
Konya’da her biri 365 dekar genişliğinde 84 adet dairesel tarladan oluşan Altınova Tarım İşletmesi arazileri görenleri şaşırtıyor.
ADAMA’nın yeni CEO’su 30 yılı aşkın bir süredir tarım sektöründe çalışan ve üst düzey yöneticilik görevleri üstlenen Dr. Cenk Saraçoğlu oldu.
Uzun süredir soğuk hava koşullarının etkisi altında olan Türkiye, zirai don sebebiyle tarım alanlarında kayıplar yaşıyor.
Bilim insanları verimi en üst düzeye çıkarmak ve çevresel etkiyi en aza indirmek için dünyadaki başlıca gıda ürünlerinin nerede yetiştirilmesi gerektiğini gösteren bir harita çıkardı.
ABD’de narenciye üretimine darbe indiren ve tehdit etmeye devam eden narenciye yeşillendirme hastalığı ülkeyi çözüm yolu aramaya itiyor. Bilim insanları hastalığa dayanıklı genlere sahip yeni bitkiler üzerine çalışmalarını yürütüyor.
Narenciyede ihracatın engellenmek yerine hız kazanması gerektiğini söyleyen Adana İli Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Remziye Karabucak, “Biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin desteklenmesi şart” diyor.
Dünya genelinde hızlı bir yükselişe geçen gübre fiyatları Türkiye’de daha uzun bir süredir enflasyon girdabında. 3 yıl önceki fiyatlar ise bugünkü koşullara bakıldığında oldukça mütevazı kalıyor!
Kuraklık ve pandemi dünyada gıda fiyatlarını arttırırken Türkiye’deki artışta dolarizasyonun ve yanlış tarım politikalarının da etkisi büyük. Fiyatları düşürmek için girilen vergisiz ithalat yolu ise üreticiyi mağdur, Türkiye’yi ise tarımda dışa bağımlı yapıyor.
İklim krizi ve salgın döneminin etkileriyle girdiğimiz yeni sezonda tarımın tüm diğer paydaşları elini taşın altına koymalı ve tüketici, akademi, kamu kuruluşları ve özel sektörü kapsayan bir heyet oluşturup acil eylemler ortaya konulmalı.
Yüzyıllara direnen armut ağaçlarının kimisi ömürlerinin son dönemini bir köşede hiç dikkat çekmeksizin, bazıları ise ününü çok uzaklardan duymuş ziyaretçilerini konuk ederek geçiriyor. Ancak hepsi de aynı sessizliği paylaşıyor.
Sunuş Gıda savaşları teoride kalmayabilir
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!