E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Aşırı sıcak ve poyraz nedeniyle Çukurova’nın narenciye bahçeleri yüzde 80’i aşan kayıp yaşandı. Üreticiler acil destek bekliyor.
paylaş
Buğdayda alım fiyatları yüzde 23 arttı. Yeni fiyatlar kırmızı mercimek üreticilerini sevindirirken nohutta ise durum tam tersi.
Şanlıurfa’da arazileri istila eden çekirgelere karşı kimyasal mücadele riskler barındırıyor. Uzmanlar ise farklı bir yöntem öneriyor.
Koronavirüs salgınının gıda krizine dönüşmemesi için hangi ülke üreticileri için ne gibi kararlar aldı?
Her alanda olduğu gibi tarımda da salgına karşı iki kilit nokta var: Kişisel temizlik ve sosyal mesafe.
Çilek, böğürtlen, ahududu, turna yemişi… İşte uluslararası pazarda “berry” olarak anılan meyveler hakkında bilmedikleriniz.
Üretici ve tüketiciyi buluşturan üretici pazarları, büyük kentlerde tarımsal zincirin iki ucu arasındaki bağları güçlendiriyor.
Türkiye’nin üretim ve ihracatta dünya genelinde ilk sırada yer aldığı tarım ürünlerinde meyve türlerinin imzası var.
Doğu Anadolu'nun hem geleneksel hem de gittikçe çeşitlenen bir bitkisel üretimi profili var. İşte bölgenin tarımda öne çıkan illeri ve ürünleri.
TMO’nun Haydarpaşa limanındaki meşhur siloları Türkiye tarımının bir asırlık tarihinin canlı tanığı olarak hala ayakta.
Yaşamı boyunca yalnız bir kez çiçek açtıktan sonra ömrünü tamamlayan Agave americana, hem görkemli hem de hüzünlü görüntüsüyle görenleri şaşırtıyor.
Tüm illerinde ihracatın ithalatı geride bıraktığı Ege bölgesinin dış ticaret başarısında tarım ürünlerinin önemli payı var.
tarlasera.com dünya ülkeleri ve Türkiye’nin seracılıkta yaşadığı büyük dönüşümü rakamların ışığında inceliyor.
Gelibolu’da kurulan Türkiye’nin ilk ve tek traktör müzesi, ziyaretçilerini Anadolu tarımının tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor.
Domateste kaybolmaya yüz tutan eski lezzetlerin yakalanması için ıslah çalışmaları hızlanıyor.
Bu yıl renkli sebze çeşitleri ve yavaş salınımlı gübrelerin yoğun ilgi gördüğü Growtech Eurasia’nın sürpriz konuğu ise pitaya.
Kimisi pembe ya da kan kırmızısı rengiyle, kimi ise şekliyle dikkat çekiyor. İşte dünyanın farklı yerlerinde yetişen ilginç turunçgil meyveleri.
Tıbbi bitkiler konusunda yoğun bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Faydaları kanıtlanmış pek çok sağlıklı bitki ise aslında yanı başımızda duruyor.
Türkiye’de 60’lı yıllardan beri üretilse de yıldızı son 10 yıldır parlıyor. İşte gıda ve yakıt sanayisinin gizli kahramanı kanolaya dair ilginç gerçekler.
Artık raflarda barbunya ve geleneksel beyaz renklinin yanında çeşit çeşit fasulye görmek mümkün. İşte sofraların en popüler fasulye türleri.
Acı biberler yemeklere renk ve lezzet katmak için ideal. Ama bazı türler var ki yemeden önce iki kere düşünmek gerekiyor!
Doğa faydaları saymakla bitmeyen bitkiler kadar tehlikeli olanlarla da dolu. İşte uzak durulması gereken zehirli bitkiler.
Pazara her gün şaşırtıcı görüntüsüyle merak uyandıran yeni bir meyve türü giriyor. İşte tüketicinin radarındaki tropikal meyveler.
Kimisi tam 14 yılda yetişiyor, kimi ise ürkütücü görüntüsünün altında harika bir lezzet gizliyor! İşte dünyanın en pahalı meyveleri.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!