E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Yolculuğuna bundan tam 10 yıl önce başlayan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, yeni bir on yıla ilk günkü heyecanıyla, ama çok daha güçlü ve büyüyen hedefleriyle giriyor.
paylaş
İklim ve hastalık yönünden zorlu bir sezon geçiren tarla domatesinde piyasa fiyatları maliyetlerin çok altına düştü. Üreticiler fabrikaların sezon başı taahhüt ettikleri fiyatlardan alım yapmasını bekliyor.
Kapak Konusu sayfalarında biyoenerjiyi tarımın gözünden inceleyen Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, bu ay Dijital Tarım ekinin yeni sayısını da okurlarına armağan ediyor.
Orman mühendislerin zirai bayilik yetkisi alabilmesi kararına tepki gösteren ziraat mühendisleri “Herkes kendi işini yapmalı” yorumunu yapıyor.
Tarımda üst üste gelen doğal afetlerin etkisini Kapak Konusun sayfalarına taşıyan tarlasera’nın bu ay okurlarına yepyeni bir de armağanı var.
Denizli-Tavas’ta termik santral projesinin iptalinin hemen ardından tarım arazileri bu kez de jeotermal tesis tehdidiyle karşı karşıya.
Rize’de kaza yapan tırdan İran menşeli tonlarca çayın çıkması Doğu Karadeniz'de kaçak çay tartışmalarını alevlendirdi.
Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemlerini Kapak Konusuna taşıyan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, bu ay Türkiye ve dünyada mevsimlik tarım işçilerinin durumunu da masaya yatırıyor.
Covid-19’un öğrettiği, ya da en azından öğretmek için yeteri kadar argüman verdiği bir gerçek daha var. O da “doğru bilgi”nin değeri. Bu tarım için de her zamankinden çok geçerli.
Bursa-Yenişehir'de su kaynakları ve tarım arazileri alarm veriyor. Tehlikenin bir boyutu kuraklık, diğeri ise madencilik projesi.
Sokaklarda yeniden özgürce dolaşacağımız, sevdiklerimize yeniden doya doya sarılacağımız günler mutlaka gelecek. Peki o günler geldiğinde, yüzümüzü geleceğe çevirdiğimize ne göreceğiz?
Çoğu üniversite programlarında olduğu gibi ziraat fakülteleri de zorunlu olarak uzaktan eğitime geçti. Saha ve laboratuar çalışmalarından uzak kalan öğrenciler ve akademisyenler ise adaptasyon sürecinde.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’yı artık çevrimiçi olarak da okuyabilirsiniz.
Bir gün verimsizliğin, kuraklığın, salgınların ve açlığın kol gezdiği bir dünyaya uyanmamak için suya ihtiyacımız var. Bunun için en büyük görev ise tarıma düşüyor.
Doğu Asya’da A vitamini eksikliğine karşı geliştirilen Altın Pirinç, uzun yıllar süren tartışmaların ardından ilk kez Filipinler’de yetiştirilmeye başlayacak.
Antalya-Finike’de yapılması planlanan yeni karayolu, binlerce dönüm narenciye bahçesinin sökülmesine neden olacak.
Yaşamını bitkilerin, toprağın, suyun ve tüm doğal varlıkların korunması adayan “Toprak Dede” Hayrettin Karaca’nın hayatı Türkiye’de ve dünyada doğal yaşamın geleceğini dert edinen her bir bireye ilham veriyor.
Boğaziçi Üniversitesi’nde mikroyosunlar üzerine süren çalışmalar tarım, enerji ve gıda alanında yepyeni ürünlere kapılar açmaya başladı.
Ispanak nedeniyle yaşanan zehirlenme vakaları, tüm üretim zincirinin sorumluluğunda olan gıda güvenliğinin önemini bir kez daha hatırlattı. Tüketicilerin ise karekod uygulamalarını aktif kullanarak sürece katılması mümkün.
Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan arazi bankacılığı modeli, atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması ve tarımsal işletmeciliğin geliştirilmesini amaçlıyor.
Kolombiya’da AgroArte (Tarım Sanatı) isimli bir hiphop kolektifi, bitkisel üretimin ve rap müziğin özgürleştirici doğalarını birleştiriyor. İşte grubun kurucusu A.K.A. lakaplı Fernando Álvarez’in ve onun gibi binlerce hip hop sanatçısına ev sahipliği yapan Comuna 13’ün öyküsü.
Uzmanlar, orman yangınlarının toprak ve havada yarattıkları kirlenmeyle tarım üzerinde diğer doğal afetlere göre daha olumsuz etki yarattığını söylüyor. Peki üreticiler yangınlara karşı ne kadar güvence sahibi?
Bitki örtüsünün yanı sıra su ve oksijen kaynaklarıyla da dünyanın sayılı coğrafyalarından biri olan Kazdağları’nda altın madeni projesine tepkiler büyüyor.
Meclise sunulan 11. Kalkınma Planı’nda tarımın yurtiçi gelirdeki payının yüzde 5,4’e düşeceği öngörülürken, öncelikli hedefler arasında ise sulama ve izlenilebilirlik var.
Sunuş 2020 ve Göbeklitepe’den Mars’a uzanan yolculuk
Bilge ALNIAK bilge.alniak@tarlasera.com
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!