Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Detay | Tarımın gizli gündemi

tarlasera Şubat sayısı çıktı!

Sözleşmeli üretim modelleri ve Türkiye’deki uygulamalarını masaya yatıran tarlasera'nın bu ay okurlarına üç adet de armağanı var!

Soğanda ya ihracat ya iflas!

İhracata getirilen ön izin zorunluluğunu karşı Çorum’da toplanan soğan üreticileri tonlarca ürünün ellerinde kaldığını söylüyor.

Fındıkta güneş yeniden doğdu!

Avrupa’nın tüm fındık talebinin Türkiye’ye yönelmesi ve iç tüketimin artması fındık fiyatlarını 20 TL’ye kadar çıkardı.

Antalya’da çimlerle çilekler karşı karşıya!

Antalya’da üreticiden kiralanan tarım arazileri üzerine inşa edilen çim sahalar bölgede tarıma dair endişe yaratmaya başladı.

tarlasera Ocak sayısı çıktı!

Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, yeni on yılın ilk sayısında yine dopdolu içeriğiyle okurlarının karşısına çıkıyor.

Şekerpancarı yeni yıla sürprizsiz giriyor

Yeni sezonda pancar şekeri ve nişasta bazı şeker kotaları ve fabrikalara ayrılan üretim paylarında ciddi bir değişim gözlenmiyor.

Kara bulutlar hala arazilerin üzerinde

Adana’da sağanak yağış sonucu 123 bin dekar tarım arazisini sular altında bırakan taşkınların yarattığı hasarı tamir etmek uzun sürecek.

tarlasera Aralık sayısı çıktı!

Türkiye’nin ihracata yönelik ürünlerini inceleyen tarlasera bu ay Bitki Koruma & Besleme ekinin yeni sayısıyla birlikte okurlarıyla buluştu.

Şura kararları tarıma dair ne söylüyor?

Üçüncüsü düzenlenen Tarım Şurası'nda üretim planlamasının devlet güvencesi altına alınması ve Su Kanunu çıkarılması öngörülüyor.

Tarım arazilerinin yüzde 15’i ipotek altında

Türkiye’de arazisi ipotek altındaki üretici sayısı 2 milyona ulaştı. İpotekli arazi oranı en yüksek il ise Aydın.

Ispanakta bilgi zehirlenmesi üreticiyi vuruyor

Ispanakta asıl "zehirlenme" bilgi kirliliği nedeniyle yaşanıyor. Satışları hızla düşen üründe oluşan korku iklimi ise en çok üreticiyi etkiliyor.

tarlasera Kasım sayısı çıktı!

“Tarım sektörü kendisini topluma ne kadar anlatabiliyor” sorusunu gündeme taşıyan tarlasera’nın bu ay okurlarına bir de hediyesi var.

Narenciye ihracatında Suudi Arabistan krizi

Suudi Arabistan Türkiye'den gelen narenciyelerde ürün analiz süreçlerini uzatınca meyvelerde kayıplar yaşanmaya başladı.

Sofralık zeytin ilk kez prim desteği alacak

Açıklanan 2019 yılı prim desteklerine göre yalnızca mazot ve hububat desteklerinde artış yaşanırken, dane zeytin ise ilk kez destek kapsamına alındı.

Yeni bütçede tarımı neler bekliyor?

Bugün TBMM’de sunumu yapılacak yeni yıl bütçe teklifine göre tarım bütçesinde desteklere ayrılan pay yüzde 60’tan yüzde 66’ya çıkacak.

Pamukta 80 kuruş bilmecesi

Pamukta artan girdi maliyetlerine karşı desteklerin açıklanmaması, primlerin 2017’deki 80 kuruşa sabitleneceği tedirginliği yaratıyor.

tarlasera Ekim sayısı çıktı!

Kapak Konusu sayfalarında bu ay modern ıslah tekniklerini masaya yatıran tarlasera’nın Ekim sayısı okurlarıyla buluştu.

Trakya’da çeltiğin hızı ayçiçeğini geçiyor

Trakya bölgesinde çeltik son yıllardaki yükselişini devam ettirirken ayçiçeğinde ise fiyat krizi yüzeye çıkmaya başladı.

Patateste “negatif bolluk” geri geldi

Kilosu ortalama 1 TL'ye üretilen patateste üretici fiyatları 60 kuruşa düştü. Depolara gönderilen 2 milyon ürün üretim fazlalığına işaret ediyor.

Tarımı zehirleyen bu saha üç katına çıkacak

Ordu’da 5 yıldır su kaynakları ve tarım arazilerinde yıkıma yol açan altın madeninin genişletilmesi isteniyor.

tarlasera Eylül sayısı çıktı!

AB ve Türkiye’deki tarımsal Ar-Ge politikalarını Kapak Konusu sayfalarında masaya yatıran tarlasera’nın Eylül sayısı yine dopdolu!

Salçalık domatesin sosyal medya zaferi!

Fiyatı sera domatesini geçen tarla domatesi, bu alışılmadık durumu iyice popülerleşen evde salça yapımı ve sosyal medyanın gücüne borçlu.

Marmara’da her bir alev zeytinliklere sıçrıyor

Marmara bölgesinde sıklaşan orman yangınları başta zeytinlikler olmak üzere tarım alanlarında da ciddi kayıplara yol açıyor.

Muza hücum'da madalyonun öteki yüzü

Muz tarımı pek çok sebze üreticisinin kaçış noktası oldu. Ancak hızla artan üretimin ters etki yaratma riski giderek artıyor.

Devamını Yükle
8