E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Eylül sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
26 farklı tarım ürününün üretim koşullarının takibi için kurulan “ürün masaları”nın ilk piyasa ve fiyat önerileri ayçiçeği ve mercimek üzerine oldu.
paylaş
Türkiye İş Kurumu, farklı branşlardan ziraat mühendislerine yönelik güncel iş ilanlarını yayınladı.
Türkiye’nin yaş sebze-meyvede en önemli ihracat durağı olan Rusya’da domates ve salatalıkta dış alıma kısıtlama getirilmesi planlanıyor.
Türkiye'de maydanozun üretim merkezi Hatay’da beklenen yağışların bir türlü gelmemesi üreticiyi normal şartlarda ihtiyaç duymadıkları sulama sistemlerine yöneltti.
10 yıl önce tanıştığı goji berry meyvesinin yetiştiriciliğini öğrenen Ayten Çot, bugün Avrupa ülkelerine yaptığı ihracatla adından söz ettiriyor.
İzmir-Dikili’ye bağlı İsmetpaşa mahallesindeki sazlık ve bataklık alanlarda örtü altı üretime dayalı organize sanayi bölgesi kuruluyor.
Malatya’da kuru kayısı için kurulacak lisanslı depoyla birlikte üreticiler ürünlerini artık internet üzerinden dış ülkelere pazarlayabilecek.
Patates siğili hastalığı nedeniyle arazisi karantina altına alınan üreticilere yönelik destek ödemesi yapılacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve TÜBİTAK, Türkiye’de sebze üretiminin yüzde 13’ünü oluşturan 5 üründe yerli çeşitlerin geliştirilmesi için proje başlattı.
Trabzon’da fındık dallarını kurutan “Drakula” lakaplı zararlı nedeniyle bahçelerini sökmek durumunda kalan üreticilere telafi ödemesi yapılacak.
Mısırda 2015-2016 yıllarında yakalanan çizgi bu yıl da aşılamayacak gibi görünüyor. TMO ise Ocak ayından itibaren alım fiyatlarını yükseltmeyi planlıyor.
Muğla’nın Milas ilçesindeki 3 bin 200 yıllık zeytin ağacından bu yıl 90 kg ürün toplandı. Zeytinlerden üretilen yağın ise 100 bin TL’den başlayacak açık arttırmayla satılacak.
Tarımı bekleyen kuraklık tehlikesine karşı doğru tarımsal uygulamaları yaygınlaştırmak için İzmir’de Bilinçli Tarım Enstitüsü kurulacak.
Samsun’da yetiştirilen Narlısaray popülasyonu, Türkiye'nin ilk tescilli kenevir tohumu olma yarışında ön plana çıkan çeşitlerin başında geliyor.
İncir üreticileri bu yıl girdi maliyetlerinin bile altında bir fiyatla karşı karşıya kalınca TMO tarihinde ilk kez kuru incir alımı yapmaya başladı.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde iki yıllık bir çalışmanın sonucunda geliştirilen Makrobat sistemi, traktörlerin eğimli arazilerde daha güvenli yol almasını amaçlıyor.
İzmir-Çeşme’de 40 yıl sonra ilk kez ürün alınan sakız ağaçlarından elde edilen sakızların kilosu 300 Euro’dan satılacak.
Bilecik-Kızıldamlar’da kestane kabağı üretiminde geçtiğimiz yıl başlayan İyi Tarım uygulaması verim ve rekolteyi bambaşka bir boyuta taşıdı.
Kışın yaşanan yağışların narenciyeye etkisi, erkenci mandalinada hasatla birlikte ortaya çıktı. Rekolte düşüklüğü karşısında üreticilerin tek beklentisi ise fiyatların artması.
Hava koşulları nedeniyle kayıpların yaşandığı sarımsakta fiyatlar el yakıyor. Sarımsakta gümrük vergilerini düşürme kararı ise sorunu ithalat yoluyla çözecek.
Muğla’da zihinsel engelli yurttaşlar tarafından elbirliğiyle üretilen sebze ve kesme çiçekler tüketicilerle buluştu.
TMO alımlarına sayılı günler kala Manisa'da üzüm kurutma işlemleri devam ediyor. Peki kuru üzümde yeni sezon neler getirecek?
71 yaşındaki üretici Hasan Bektaş, bu yıl girdiği YKS’den aldığı puanla üniversitede organik tarım eğitimi almaya hak kazandı.
Türkiye’ye özgü bitki çeşitlerine ait tohumluklar artık ambalajlarında “yerel çeşittir” ibaresi ve logosu ile pazarlanacak.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!