tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

21.12.2019

Yüzünü tarıma dönen gençlere hibe desteği

yuzunu-tarima-donen-genclere-hibe-destegi1.jpg

İzmir, Amasya, Düzce ve Mardin’de kırsal alanda tarımsal yatırım yapacak genç ziraat ve gıda mühendislerine hibe desteği verilecek.

Türkiye’de kentlere yaşanan göç ile paralel olarak tarımla uğraşan nüfusun yaş ortalaması da giderek artıyor. Genç nüfusun hem kırsal yaşamdan hem de üretimden uzaklaşması tarımın geleceğini de belirsizliğe itiyor. Bu durumu tersine çevirecek kilit oyuncular ise tarım alanında eğitim alan genç ziraat mühendisleri.

Tarım ve Orman Bakanlığı genç nüfusu bitkisel üretime yönlendirmek için yeni bir proje başlattı. “Uzman Eller” adını taşıyan proje kapsamında, geç girişimcilerin kırsal alanda tarımsal verimliliği ve kaliteyi yükseltecek projelerine 100 bin TL hibe desteği verilecek.

Hangi alandaki projeler desteklenecek?

Resmi Gazete’de yayımlanan “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” ile yürürlüğe giren proje, kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren üniversite veya yüksekokul mezunlarını kapsıyor.

Yüzünü tarıma dönen gençlere hibe desteği

Proje ilk etapta pilot bölge olarak seçilen İzmir, Amasya, Düzce ve Mardin illerinde başlatıldı. Bu 4 ilde hibe desteğinden yararlanabilecek sürdürülebilir yatırımların bitkisel ve hayvansal ürünler, su ürünleri, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimi, depolanması ya da paketlenmesine yönelik olması gerekiyor.

Başvurular bu hafta başlıyor

Bu bağlamda 2019-2020 döneminde genç girişimcilere sağlanacak toplam 1,4 milyar TL’lik desteğin içinde en önemli pay hayvansal üretim projelerine ayrıldı. Bitkisel üretim projelerine sağlanacak toplam hibe desteği ise 134 milyon TL’yi buluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web adresinden yapılacak ön başvuruların süresi bu hafta içi itibariyle başlayacak ve 40 gün sürecek. Kesin başvurular ise adayın ikamet ettiği bölgedeki Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinden gerçekleştirilecek. Desteklerden faydalanmak isteyen girişimcilerin daha önce hibe programlarından destek almamış olması gerekiyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.