E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
TAGEM’de geliştirilen uzaktan kumandalı pülverizatör serada bitki koruma işlemlerini daha güvenli ve etkili şekilde yerine getirecek.
paylaş
Boğaziçi ve Cambridge Üniversitesi gıda, ilaç ve biyoyakıt üretiminde kullanılan mikroyosunların genetiği üzerine ortak çalışmalara imza atacak.
Tarım Kredi Kooperatifleri, İzmir Bölge Birliği’ne bağlı illerde görev yapacak personel aradığını duyurdu.
Akdeniz Üniversitesi’nde araştırmacılar 10 yıllık Ar-Ge çalışmasının sonucunda kuraklığa dayanıklı çim geliştirdi.
Ankara’da atıl bir araziye dikilen badem ağaçlarından elde edilen gelir meslek lisesi öğrencilerinin eğitimine aktarılıyor.
Düzce Üniversitesi’nde fındık bahçelerinde ciddi kayıplara yol açan Amerikan beyaz kelebeğine karşı faydalı böcek üretildi.
Bu yıl üç bölgede geç gelen bahar nedeniyle rekolte düşüşü yaşanan erikte üreticiler bu kez de bahar yağmurları nedeniyle zor günler geçiriyor.
Hakkari’de kadın üreticiler, kurdukları organik tarım evinde elde ettikleri ürünleri pazarlayarak kırsalda ekonomik gücü ellerine almayı başardı.
Kabuğundan elde edilen iki etken madde sayesinde antepfıstığının atıkları artık çöpe değil ilaç sanayisine gidecek.
Diyarbakır-Karapınar’da tarım arazilerinin denetlenmesinde görevli personele havadan tespit yapacak drone’lar eşlik edecek.
İhracatta artan geri iade vakaları nedeniyle domates, biber ve çilek gibi ürünlerde zararlı mücadelesi ve sevkiyat uygulamalarına yeni önlemler getirildi.
Afyonkarahisar’da bir anaokuluna kurulan “Tarım Atölyesi”nde küçük öğrenciler bitkilerin gelişimini hem yakından izliyor hem de üretime dahil oluyor.
Kuru soğan fiyatının tarihinde ilk kez çift haneli sayıları gördüğü bugünlerde hem üretici hem de tüketicinin gözü kulağı piyasaya girecek yeni mahsulde.
Küçük marketlerde fiyatı 10 TL’ye kadar ulaşan soğanın ithalatına 30 Nisan’a kadar gümrük vergisi uygulanmayacak.
Malatya kayısısında don nedeniyle kayıp riski bugünlerde en üst düzeyde. Doğru bölgeye dikilen ağaçlar ise bu dönemi en az hasarla atlatacak.
Gübre fiyatlarında yüzde 100’ü aşan artışlar en çok buğday tarımını etkiliyor. Geçen yıl üreticilerin 5’te 1 tarlasında bitki beslemeden vazgeçmiş durumda.
Kırsal Kalkınma Desteklerinden faydalanmak isteyen yatırımcılar için proje bildirim tarihi Kasım ayının sonuna kadar uzatıldı.
Bursa-İnegöl’de okul bahçesine kurdukları serada sebze yetiştiren lise öğrencileri, kolektif bir bitkisel üretim deneyimi yaşama fırsatı buluyor.
Hastalık ve zararlılar listesi son yıllarda giderek genişleyen fındıkta zirai don riski de henüz geçmedi. Dona karşı çoğu üreticinin elindeki mücadele olanağı ise “dumanlama” yöntemi.
Muğla-Ula’da ürettiği kuşkonmaz bitkisi için İyi Tarım sertifikası alan Aslı Aksoy, birlikte çalıştığı kadın tarım emekçileriyle ürünün büyük mağazalara girmesini sağladı.
Türkiye genelinde 7 ilde Suriyeli mültecilerin tarımsal işgücüne katılması amacıyla eğitim programı başlatıldı.
Sebzedeki fiyat krizinin merkezinde yer alan ürünlerden patatesin ithalatında 1,5 süreyle gümrük vergisi uygulanmayacak.
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören hastalar terapi sürecinin bir parçası olarak hastaneye ait meyve bahçesinde tarımsal faaliyete katılıyor.
Havalotu olarak da bilinen Bolanthus bitkisinin keşfedilen yeni türüne Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın ismi verildi.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!