tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

29.3.2019

Ders coğrafya, derslik sera!

Ders coğrafya, derslik sera!

Bursa-İnegöl’de okul bahçesine kurdukları serada sebze yetiştiren lise öğrencileri, kolektif bir bitkisel üretim deneyimi yaşama fırsatı buluyor.

Ziraat fakültelerinde uygulama eksikliği ve yükseköğretim öncesi tarımsal eğitim kurumlarının azlığı Türkiye’de yıllardır tartışılan konulardan. Buna karşın bireysel çaba ve girişimler sayesinde bitkisel üretimi okullarına taşıyan liselerin sayısı da artıyor. Bu ilham verici örneklerden biri de Bursa’da yaşanıyor.

İnegöl ilçesinde bulunan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’nin onuncu sınıf öğrencileri, coğrafya dersi kapsamında bir örtü altı üretim uygulamasına girişti. Öğretmenlerinin desteğiyle okullarının bahçesine 4 adet sera kuran öğrenciler, burada elbirliğiyle diktikleri domates, biber, kabak, salatalık ve patlıcanın yanı sıra yanı sıra soğan ve patates gibi ürünler de yetiştirmeye başladı.

İlk hasada 2 ay kaldı!

Dersler dışında okulda kalan zamanlarını serada ürünlerin bakımını yaparak geçiren öğrenciler tarımın üretken dünyasıyla bütünleşmenin keyfini yaşıyor. Emeklerinin ve öğrendikleri bilgilerin karşılığını 2 ay sonra yapacakları hasatla birlikte almayı bekleyen öğrenciler böylece uygulamalı bir tarım eğitimi de deneyimlemiş oluyor.

ders-cografya-derslik-sera1.jpg

Öğrencilere öncelikle doğayı sevdirme amacıyla bu projeye başladıklarını söyleyen coğrafya öğretmeni Hüseyin Demirtaş, “Aynı zamanda öğrencilerin grup çalışması içinde olması, birbirlerine destek vermesi ve sorumluluk kazanmasını da sağlamak istiyoruz” diyor. Okul müdürü Durmuş Karadeniz ise üretici gençler yetiştirmek için çabaladıklarını dile getiriyor.

 


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.