E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ekim sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Tarımda anonimlik tarihe karışırken yerini kimlik alıyor. Artık doğru bir pazarlama iletişimi ile, yalnızca üründe değil ülke olarak markalaşmak gerekli.
paylaş
Gübre fiyatları tüm dünyada gıda fiyatlarına paralel ilerliyor. Son 8 yılda yaşananlar tarım ve gıdanın geleceğinde bitki besleme faktörünün ne denli kritik olduğunu gösterdi.
tarlasera'ya konuşan turp üreticileri plansız üretimin kazanç döngüsünü bozduğunu söylüyor. Çözüm ise ortak hareket etmek.
Bilgi ve teknolojiye sahip olmak gerçek anlamda bir “tarım ülkesi” olmanın ilk koşulu. Bunun için Türkiye’nin kapsamlı bir tarımsal Ar-Ge stratejisine ihtiyacı var.
Türkiye’de profesyonel çim sahaların sayısı artıyor. Ancak kullanılan tohumların tamamı yurtdışından geliyor.
Meyve pazarının yıldızı mandalina kazanç anlamında büyük bir potansiyele sahip. Ancak Türkiye yoğun üretimine karşın ihracattaki sorunları aşamadı.
Sigorta şirketlerinden Ar-Ge uzmanlığına, greenkeeper’lıktan bağcılığa kadar ziraat mezunları için parlak kariyer olanaklarını tarlasera inceliyor.
Meyve suyu sektörünün gözdesi vişnenin üretimi kirazdan daha kolay, kazancı ise üreticiyi memnun ediyor.
Türkiye ülke nüfusu genç, tarım nüfusu yaşlı bir ülke. Tarımda gençleşme için ise yalnızca hibe değil tarımı bütünüyle cazibe merkezi kılacak adımlar gerekli.
Ayva son dönemde meyve pazarında elma ve armuttan rol çalmaya başladı. tarlasera, ayva üretiminin avantajlarını ve inceliklerini üreticilere sordu.
Türkiye’nin geleneksel ihracat kanalları büyük oranda tıkanırken, alternatif pazarlar ön plana çıkmaya başladı.
Tarımda sayısı hızla artan büyük işletmelerin avantajları da büyük. Ancak küçük aile işletmelerinin de yaşatılması gerekli.
Akdeniz ülkelerinin damga vurduğu şaraplık üzümde Türkiye miktar olarak değilse de kalite olarak yarışın içinde.
Modern teknolojiler tarımda yepyeni bir çağın başlangıcını haber veriyor. tarlasera, geleceğin üretim modeli olarak görülen Tarım 3.0 konseptini inceledi.
Badem hıyar büyük şehirlerde tüketicinin en yakınlık gösterdiği hıyar tipi. Özellikle İstanbul’da Çengelköy hıyarının mirası olarak rağbet görüyor.
Sera yatırımın en önemli aşaması bölge ve ürün seçimi. Ancak özellikle ılıman ve sıcak bölgelerde ısıtma sistemi kadar soğutma sistemleri de kazanca önemli katkı sağlıyor.
Kastamonu-Taşköprü'de üretilen sarımsağın aromasıyla yarattığı marka değeri henüz yalnızca iç pazarda geçerli.
Farklı sektörlerden gelip bademe yatırım yapan çok sayıda kişi var. Yeni kurulan bahçeler başarılı olursa hem bademin hem de tarımın cazibe merkezi olduğu kanıtlanacak.
tarlasera, İspanya'nın beyaz çatılı şehri Almería'dan domates cenneti Florida'ya kadar dünya şehirlerinin seracılık deneyimlerini inceliyor.
Kabuğunun içinden tek parça halinde çıkan cevize “horoz” deniyor. İki parça olana ise “kelebek”. Cevizin içi ne kadar bütün haldeyse o kadar kaliteli kabul ediliyor.
Tarımın üç büyükleri olan domates, hıyar ve biberde üreticisine en çok kazandıran çeşitleri araştıran tarlasera, gelecek sezon için de ipuçları veriyor.
Biçerdöverler tüm ihtişamlarıyla kimi üreticinin arazisini, kiminin ise hayallerini süslüyor. Türkiye’de buğday üretimi çok büyük ölçüde biçerdöverli hasada adapte oldu. Sırada yükselen değer mısır ve diğer tahıllar var.
Armut uzun raf ömrü ve depolamaya uygun özellikleriyle üreticilerden talep görüyor. Hoş tadı ve kokusuyla da tüketicilerden.
Yirminci yüzyıla damgasını vuran tarım ürünleri nedir diye sorulduğunda ilk akla gelen cevaplardan biri soya fasulyesi. Türkiye’de ise soya üretimi hep bir kısır döngü içinde.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!