Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Dosya | Tarımsal ürünler ve konular

Kompost nasıl hazırlanır, nerede kullanılır?

Tarımda organik atıkların geri dönüşümüne imkan sağlayan kompostlama dünya genelinde uzun yıllardır kullanılıyor. Peki, toprağa ve bitkiye önemli katkılar sunan kompost nasıl hazırlanıyor?

Çöpe değil, üretimin tam kalbine

Dünya nüfusu her yeni gün ile birlikte atık üretmeye devam ediyor. Bu atıkları tarımda değerlendirmenin bir yolu olan kompost hem toprağa hem de üretilen ürüne fayda sağlıyor.

İyi Tarım üreticinin rekabet şansını arttırıyor

Dünya genelinde ve Türkiye’de giderek yaygınlaşan İyi Tarım uygulamaları, hem üreticilerin kazancını arttırıyor hem de tüketiciye daha sağlıklı ürünlere ulaşma şansı veriyor.

Şeftalide kayıpların önüne nasıl geçilir?

Yaz ayları boyunca hasadı devam eden şeftalide verim birçok hastalık ve zararlı tarafından tehdit ediliyor. Mücadele etmek gereken başlıca etmenler yaprak kıvırcıklığı, külleme ve yaprak biti geliyor.

Susamda ithalat krizi nasıl çözülür?

Türkiye tükettiği susamın yalnızca yüzde 5’ini kendi üretiyor. Buna karşın ülke içinde üretilen susam dış pazarda lezzetiyle rakiplerine fark atıyor.

Anızla birlikte üretimin geleceği de yanıyor

Hasat mevsiminin gelmesiyle üreticiler hasat artıklarını tarlalarından kolayca uzaklaştırabilmek için anız yakıyor. Ancak bu uygulama üreticilere yarardan çok zarar getiriyor.

Akdeniz'in gizli hazinesi gölevez

Afrika ve dünyanın tropik bölgelerinde yaygın biçimde tüketilen gölevez Türkiye’nin güney kesimlerinde ekim alanlarını genişletmeye başladı.

Bitkide güneş yanıklığı ile nasıl mücadele etmeli?

Sıcaklıkların artması tarımsal ürünlerde güneş yanıklığının habercisi. Ekonomik kayıpların önüne geçmek için güneş yanıklığına karşı erken önlem almak gerek.

Meyvelerde değişen trendler

Tüketici tercihleri değiştikçe meyve üretiminde ezberler bozuluyor. tarlasera en sevilen meyvelerde aranan yeni özellikleri inceliyor.

Bitkiyi hem besliyor hem koruyor

Meyvecilik ve yeşil sebze üretiminde alternatif bir bitki besleme yöntemi olarak solucan gübresi hastalıkla mücadele ve hasat süresini kısaltmada da etkili.

Üreticinin yeni gözdesi solucan gübresi

Türkiye’de solucan gübresine olan talep, mevcut üretimin üstünde. Bu nedenle gübre üreticileri ürünlerini pazarlamakta zorlanmıyor.

Her serada farklı bir coğrafya mümkün

Türkiye’de iklimlendirme sistemleri yalnızca sınırlı sayıda büyük üretici tarafından kullanılıyor. Bu sistemleri tam randımanlı kullanmak için ise bazı alışkanlıkları değiştirmek gerekli.

Serada iklim koşulları baştan yazılıyor

Seralarda kullanılan iklimlendirme sistemleri bitki için en ideal hava koşullarını sağlıyor. Böylece ürün ve verim kayıpları en aza indiriliyor.

Pamuğun yerini İyi Pamuk alıyor

Pamukta sürdürülebilir tarım ilkelerini hayata geçiren İyi Pamuk standartları, Türkiye’de beyaz altının parlak günlerine geri döndürmeye aday.

Sanayi domatesinde sözleşmeli üretim farkı

Türkiye’nin katma değerden kazandığı tarım ürünlerinin başında gelen sanayi domatesini tarlasera inceledi.

İşsizlik zirvede, tarım ise “tenhalaşmaya” devam ediyor

İşsizlik son 7 yılın zirvesine ulaştı. İstihdam sorunun en yaygın olduğu genç ve kadın nüfusu için tarım kilit rol oynuyor.

Mısırın koşusunu 2016 da durduramadı

Zorlu 2016 yılı mısırda büyük oranda olumlu kapandı. Ancak fiyat politikasına dair düzenlemelere de ihtiyaç var.

tarlasera.com’dan gündem yaratan haberler

Yenilenen yüzüyle 1 yılı geride bırakan tarlasera.com, 2016’da en çok ilgi gören haberlerini derledi.

Türkiye ve dünyada tarımsal destekler

Türkiye tarımında "üretimi yalnızca sürdürmek değil geliştirmek için destek" anlayışının yerleşmesi gerekli.

Tarımın iki hali: AB ve Türkiye

AB’nin geleceği tartışılıyor. Peki bu AB standartlarına sırt çevirmeyi gerektiriyor mu? Tarımsal veriler bunun tersini söylüyor.

Müzakereler boyunca tarımda neler değişti?

AB Türkiye ile müzakereleri askıya almayı tartışıyor. 2005’ten bu yana süren üyelik görüşmelerinde tarıma dair çok sayıda gelişme yaşandı.

Makinede algıyı fiyat belirliyor

Makine seçiminde fiyat asli ölçütlerin önüne geçiyor. Bunu tersine döndürmek için üreticinin alım gücünü arttırmak gerek.

Tohumluk patateste bürokrasi üreticinin aleyhine

Patateste verimin anahtarı olan kaliteli tohumlukta üreticilerin önünün açılması gerekli.

Markalaşma patent almaktan ibaret değil!

Tarımda anonimlik tarihe karışırken yerini kimlik alıyor. Artık doğru bir pazarlama iletişimi ile, yalnızca üründe değil ülke olarak markalaşmak gerekli.

Devamını Yükle
7