E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Mart sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
İklim değişikliğinin tarıma olan etkisini Kapak Konusuna taşıyan tarlasera’nın bu ay okurlarına iki de hediyesi var!
paylaş
İz element içeren gübreler için ÖTV uygulanmasını öngören karar bitki besleme firmalarını ve üreticileri zor durumda bırakacak.
Tarımda entegre mücadeleyi Kapak Konusuna taşıyan tarlasera, tarlasera çocuk’un yeni sayısını da küçük okurlarına hediye ediyor.
Kozak ormanında 10 yıldır büyük bir hızla kuruyan fıstık çamlarındaki sorunun kaynağı tespit edilemezken üretim 10 yılda 10 kat azaldı.
tarlasera, termik santral tehdidiyle karşı karşıya olan Eskişehir-Alpu ovasında projenin yaratabileceği yıkımın boyutlarını sorguluyor.
Mart sayısında 2000 sonrası kuşağın tarımla olan ilişkisini masaya yatıran tarlasera’nın bu ay okurlarına bir de hediyesi var.
Ziraat mühendislerinin heyecanla beklediği sınava dair açıklama gecikti, adaylar konunun bir an önce netleştirilmesini istiyor.
Yozgat’ta tarım arazileri arasındaki sınırları kaldırıp ortak üretim yapan üreticiler bölgede tarımı yeniden cazip kılmayı başardı.
Sarımsağa benzer görünümü ve lezzetiyle tüketiciyi cezbeden arpacık soğanı ve şalot arasındaki farkları biliyor musunuz?
Türkiye'de 2006-2016 yılları arasında üreticilerin kullandığı meyve hasat makinelerinin nüfusu 50 kat arttı.
Hassas tarımı kapağına taşıyan tarlasera bu ay okurlarına geçtiğimiz yılın panoramasını sunan Almanak 2017’yi armağan ediyor.
Kenevir bitkisinin tıbbi ve endüstriyel değeri hem yurtdışında hem de Türkiye’de ezberleri bozuyor. Şimdi sıra teşvik ve üretimde.
Toprak Koruma Kurulu’nun karar almasını kolaylaştıran yasa değişikliği, arazilerin amaç dışı kullanımına dair endişeleri arttırıyor.
Kış mevsimi neredeyse yarılandı, ancak pek çok bölge adeta hala sonbaharı yaşıyor! Son yılların en kurak kışı tarımı nasıl etkileyecek?
Bölgeye göre desteklenecek ürünlerin listesi güncellendi. 2018'de patatese destek artarken soğanın destekleneceği bölgeler azaldı.
Bu ay kapak konusu olarak tarımda coğrafi işaretleri inceleyen tarlasera okurlarına yine çok farklı bir dergi deneyimi vaat ediyor.
Düşük alım fiyatları ve külleme nedeniyle zorlu bir yıl geçiren fındıkta küresel rekabetin giderek kızışması belirsizlikleri arttırıyor.
Gübre Takip Sistemi yeni yılın ilk günüyle birlikte uygulamanmaya başlayacak. Peki bitki beslemede yeni sistem neler getirecek?
Yeni nesil seralar, tarımda 3D yazıcılar ve glifosatın geleceğini masaya yatıran tarlasera'nın bu ay iki de poster hediyesi var.
Mısır tarımının Türkiye'de biçim değiştiren coğrafi dağılımının temelinde gıda ve yem sanayisinin ihtiyaçları yatıyor.
İlk olarak 3 yıl önce görülen gal arısının yarattığı zarar bu yılki kestane verimi ve kalitesindeki düşüş ile kendini belli ediyor.
Hortum felaketinin ardından tarlasera.com’un görüştüğü üreticiler bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini talep ediyor.
Son 10 yılda 5 katına çıkan nar üretimi ihtiyacın sınırlarını çoktan aştı. Pazar bulamayan üreticilerin beklentisi daha fazla tüketim ve ihracat.
Kasım sayısında Kapak Konusu kamu ve özel sektörde bitki ıslahı olan tarlasera’nın bu ayki içeriği de yine dopdolu.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!