tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

2.10.2018

tarlasera Ekim sayısı çıktı!

tarlasera-ekim-sayisi-cikti1.jpg

Dünyada ve Türkiye’deki tarımsal destek modellerini masaya yatıran tarlasera bu okurlarının karşısına Dijital Tarım ekiyle birlikte çıkıyor.

Döviz fırtınası tarım sektörünü tüm hızıyla etkilemeye devam ediyor. Son bir yıllık, hatta sadece birkaç aylık süreçte yaşananlar sektördeki tablonun ne kadar vahim olduğunu göstermeye yeter. Bitki besleme ürünlerinde yüzde 100’e varan fiyat artışları, bitki korumada özellikle de muadil zirai ilaçlarda geçen yılın iki katına varan fiyatlar gelecek sezon bitkisel üretimin seyrine dair tüm sektör paydaşlarının kafasında soru işaretleri yaratıyor. Ekipman pazarındaki daralma ise bırakın makine parkını yenilemeyi, mevcut makinelerin bile akıbetini belirsizleştiriyor. Son günlerde gübre fiyatlarında indirime gidilmesi gibi birkaç olumlu adım atılsa da tarımın ateşini dindirmeye ne kadar yeter bilinmez.

Tarım ekonomideki sarsıntılara ne kadar dayanıklı?

Tüm bu yaşananların ülke geneline kanıtladığı tek bir sonuç var: İthalata bağımlılığın sonu yok! Ekonomide yaşanan her türlü sarsıntının tarımda bir karşılığının olması elbette ki şaşılacak bir şey değil. Ancak asıl önemli olan tarımın kendi ekonomik temellerinin bu tip sarsıntılara karşı ne ölçüde dayanıklı olduğu. tarlasera Ekim sayısında üç cepheden tarım sektörünü sarsan yüksek döviz kurunun yarattığı tabloyu rakamların ve uzman görüşlerinin ışığında ele aldı.

tarlasera bu ayki Kapak Konusu sayfalarında ise dünyanın farklı ülkelerinde uygulanan tarım destekleme modellerini inceledi. Özellikle konvansiyonel tarımda öncü ülkelerden biri olan ABD, dünyanın örtü altı üretim merkezlerinden İspanya ve kooperatifleriyle ün salmış Fransa ile Türkiye’deki sistem arasındaki farkları öğrenmek için Ekim sayısına mutlaka göz atın!

tarlasera-ekim-sayisi-cikti2.jpg

Ditijal Tarım ekinin ilk sayısı okurlarla buluştu!

Türkiye’nin peyzaj mimarisinde en eski kuruluşu olan Gardensa’nın sahibi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Riccardo Disperati ile keyifli bir söyleşi yapan tarlasera’nın bu ay Dosya konusu olarak ise ekim makinelerini ele aldı. Derginizin Detay sayfalarında ise tarımda nanoteknoloji, buğdayda yıl boyu görülen en zorlu hastalıklarla mücadele yöntemleri ve gördüğü ilgiden çok daha fazlasını hak eden alıç meyvesine dair bilmediklerinizi bulacaksınız.

tarlasera'nın Ekim sayısında okurlarına bir de sürprizi var! İlk sayısında tarımdaki dijital teknolojilerin baş döndüren dünyasına dair inceleme ve haberlere yer verdiğimiz Dijital Tarım ekini ilgiyle okuyacaksınız. Derginizle birlikte ücretsiz olarak edineceğiniz Dijital Tarım ekimizin tarımsal teknolojilere farklı bir bakış açısı kazandıracağına eminiz.

tarlasera’ya nasıl ulaşırım?

tarlasera Ekim sayısını satın almak için hemen şimdi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için ise tek yapmanız gereken abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızdan yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.