tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

2.5.2018

tarlasera Mayıs sayısı çıktı!

tarlasera-mayis-sayisi-cikti1.jpg

İklim değişikliğinin tarıma olan etkisini Kapak Konusuna taşıyan tarlasera’nın bu ay okurlarına iki de hediyesi var: Bitki Koruma ve Besleme eki ile Tarımda Dijitalleşme posteri.

İklim değişimi gezegendeki tüm bireyleri doğrudan ilgilendiren bir faktör olarak son 20 yıldır en büyük gündemi. Dünyanın her bir metrekaresini etkilemekte olan bu süreç tarımı da es geçmiyor. Üstelik tarım sektörü iklim değişiminden olumsuz etkilenirken, öte yandan uygulanan tarımsal faaliyetler atmosferde sera gazı emisyonunu yükselterek iklim değişiminin artmasına yol açıyor.

tarlasera Mayıs sayısında küresel iklim değişikliği ve tarımsal üretim arasındaki karmaşık ilişkiyi Kapak Konusuna taşıdı. Bunu yaparken dünyanın yakın geleceğe dair olası senaryolar ve Türkiye’nin bu senaryolara ne kadar hazır olduğu konusunda uzman görüşlerine de yer verdi.

Bitki ıslahında ezber bozan CRISPR-CAS teknolojisi

CRISPR-CAS ıslah teknolojisi hem nokta atışı değişiklik imkânı sunması hem de GDO kategorisinde değerlendirilmeme olasılığı ile bilim dünyasında sıkça tartışılıyor. Peki söz konusu teknoloji hangi prensiplere dayanıyor? Onu GDO’dan farklı kılan yanları neler? “Bitki ıslahında DNA devrimi” başlıklı Detay yazımızda CRISPR-Cas sistemini A’dan Z’ye tüm yönleriyle anlattığımız Detay haberimizi, özellikle genç ziraat mühendisleri ve ziraat mühendisi adaylarının dikkatle okumasını tavsiye ederiz.

tarlasera-mayis-sayisi-cikti2.jpg

Detay sayfaları yine dopdolu!

Tarım ve modern tekniklerin buluştuğu iki önemli konu daha bu ay tarlasera sayfalarında enine boyuna inceleniyor. Bunlardan ilki; güvenli ve sağlıklı gıdanın anahtarı sayılan gıda izlenilebilirliği ve bunu gerçekleştirmek üzere geliştirilen yazılımlar. Ayrıca çoklu üretim kültüründe yeni bir stratejiyi işaret eden “sonradan araya ekim sistemi” üzerine de bilinmesi gerekenleri de Detay sayfalarımızda bulacaksınız.

Türkiye’nin uzun yıllardır süregelen kaba yem açığı ve son yıllarda yükselişi hız kesmeyen yem fiyatlarına karşı çözüm yolları, girdi maliyetleri ve düşük devlet desteği nedeniyle zor dönemler geçiren çeltik üreticilerinin sorunları ve artık bir kültür bitkisi olarak cazibe noktası haline gelen ahududu yetiştiriciliğinin püf noktaları da tarlasera Mayıs sayısında!

Gökçe Atalay ile keyifli bir söyleşi

tarlasera’nın bu ay çok değerli bir Röportaj konuğu var: Türkiye’nin tarım topraklarını karış karış gezerek sektörün nabzını tutan ender isimlerden biri olan ve bugüne kadar engin bilgi ve deneyimlerine başvurmaktan hiç çekinmediğimiz Genta Teknik Satış Müdürü Gökçe Atalay. Tarımın 2018 panoramasını çizen Atalay ile DNA barkod sisteminden tarımsal Ar-Ge felsefesine, ziraat fakültelerinin sorunlarından Türkiye’deki tarım topraklarının fiziksel durumuna kadar pek çok konuyu tartıştığımız bu söyleşiyi keyifle okuyacağınıza eminiz.

tarlasera-mayis-sayisi-cikti3.jpg

Koruma & Besleme ekine göz atmayı unutmayın!

tarlasera Mayıs sayısında yalnızca içeriğiyle değil, hediyeleriyle de tüm okurlarını dolu dolu bir okuma deneyimine davet ediyor. Koruma & Besleme eki sizleri bitki koruma ve bitki besleme sektörlerine dair hem teknik hem de kültürel bir yolculuğa çıkarırken, Tarımda Dijitalleşme posteri de teknolojinin tarımla ahengini gözler önüne seren bir görsel şölen sunuyor.

tarlasera’ya nasıl ulaşırım?

tarlasera Mayıs sayısını satın almak için hemen şimdi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için ise tek yapmanız gereken abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızdan yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.