Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Detay | Tarımın gizli gündemi

Türkiye kimyasal gübreden vaz mı geçiyor?

Başbakan Yıldırım, “Kimyasal gübre işinden yavaş yavaş çıkacağız” dedi. Peki tarımda kimyasal bitki besleme ürünlerinin kullanımından vazgeçmek gerçekçi mi?

tarlasera Kasım sayısı raflarda!

Kasım ayı ile birlikte 75. sayısını yayınlayan tarlasera, okuyucularını yine tarımın dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Türkiye’nin örnek tarım lisesi yıkılıyor!

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi’nde Danıştay kararına karşın yıkım başladı. Öğrenciler 2 yıldır uzak kaldıkları ve yurt, sosyal tesisler ve yeşil alana sahip okullarının yıkılmasına tepkili.

Üretici çeltiği satacak alternatif bulamıyor

TMO’nun açıkladığı alım fiyatlarının yetersiz bulan çeltik üreticileri, geçmişte alım yapan büyük tüccarların da piyasadan silinmesi sonucu alternatifsiz kaldıklarını söylüyor.

Bu illerde bitkisel hazineler ortaya çıkarıldı!

Türkiye’deki bitki çeşitliliği araştırmaları kapsamında Bursa, Afyon ve Samsun’da yüzlerce endemik bitki ortaya çıkarıldı. Biyoçeşitlilik yarışında ise Van en zengin il olarak ilk sırada gidiyor.

Liste açıklandı! İşte bölgelere göre desteklenecek ürünler

Havza bazlı sisteme göre hangi bölgelerde hangi tarım ürünlerinin destekleneceği belli oldu. Buğday ve yem bitkileri ülke genelinde desteklenirken danelik mısır için ise 371 bölge belirlendi.

Narenciye fetret devrinden çıkmayı bekliyor

Hasat sürecine giren satsuma mandalinalarda Rusya sevinci yaşanırken, tarlasera.comnarenciye ihracatında 2016 yılının verilerini değerlendiriyor.

Önemli olan sürdürülebilir tarımın geleceği

tarlasera.com tarımda küresel anlaşmalara dair yazı dizisinin son bölümünde farklı görüşlere yer veriyor.

Süreç Türkiye açısından riskler taşıyor

Genta Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Batur, tarımda küresel şirketler arasındaki anlaşmaları tarlasera.com’da değerlendiriyor.

Türk tohum sanayisi süreci doğru analiz etmeli

TÜRKTED Genel Sekreteri Müfit Engiz, tarımda küresel şirketler arasındaki dev anlaşmaları tarlasera.com'a yorumladı.

Küresel tarımda değişim rüzgârları

Büyük şirketler arasındaki anlaşmalar tarımda yeni bir sürecin habercisi. Türkiye tarımının aktörleri için şimdi süreci iyi okuma zamanı.

tarlasera Ekim sayısı raflarda!

tarlasera altıncı yaşını kutladığı Ekim sayısında mekanizasyonda yeni trendleri kapağına taşıdı.

Arazi kullanımında son söz tarımın olmalı

TÜSİAD’ın düzenlediği Verimlilik ve Gıda Enflasyonu konferansında tarım arazilerinin küçülmesi ve düşük verimlilik tartışıldı.

Üretimde “havza” dönemi plansızlığı çözecek mi?

Bakanlığın açıkladığı Milli Tarım Projesi ile üretilecek ürün ve destekler bölgelere göre düzenlenecek. Planlı üretime geçiş için havza sisteminden sonuç alınması büyük önem taşıyor.

Kenevir ve kurtboğan yasal mıydı!

Aktarlarda yasaklandığı konuşulan bitkiler aslında Türkiye’de uzun süredir ne üretiliyor ne de tüketiciye sunuluyor. TİTCK ve tıbbi bitki üreticileri konunun aslını tarlasera.com’a aktardı.

Sürekli yaz saati tarımı nasıl etkileyecek?

Türkiye’de yaz saati uygulaması sürekli hale getirildi. Son yıllarda sıkça eleştirilen yaz saatinden olumsuz etkilenen faaliyetlerden biri tarım.

tarlasera ödüllü fotoğraf yarışması başlıyor!

tarlasera’nın 6. yaş gününe özel olarak düzenlediği geleneksel fotoğraf yarışması başladı. tarlasera Eylül veya Ekim sayılarından biriyle çekilen fotoğrafların en güzellerini çeşitli ödüller bekliyor.

tarlasera Eylül sayısı raflarda!

Tarımda markalaşma konusunu kapağına taşıyan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, Eylül sayısında okuyucularına Bitki Gelişim Düzenleyiciler ve Hormonlar posteri hediye ediyor!

773 kişi Bakanlıktan ihraç edildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ihraç edilen 773 personelin listesi yayınlandı. Listede İlçe ve Şube Müdürü konumunda bulunan 16 kişi de yer alıyor.

Traktör kazaları iş güvenliği sorununu ele veriyor

Ardı arkası kesilmeyen traktör kazaları tarımda iş güvenliği sorununu açığa vuruyor. Bilinçsiz ve arazi dışında tarım makinesi kullanımı insan yaşamını riske atıyor.

Üzüm fiyatlarında sorumluluk paylaşılamıyor

Düşük fiyatlardan yakınan üzüm üreticileri TARİŞ’i fiyat belirlemeye davet ederken TARİŞ’ten de devletin üzüm piyasasına müdahale etmesi gerektiği açıklaması geldi.

Sertifikalı tohumda kat edilecek yol uzun

Türkiye’de sertifikalı tohum kullanımı son 15 yılda katlanarak artsa da henüz beklenen düzeyde değil. Sorunun çözümü ise ortak çabada.

Gümrük Birliği’ndeki tarım dönüşümü ne anlama geliyor?

Türkiye’nin Gümrük Birliği ile olan anlaşmasına tarım ürünlerinin de dahil edilmesi planlanıyor. Uzmanlar değişikliğin ihracata olumlu etkisi olacağı görüşünde.

Rusya ile tarım barışı için henüz erken

İhracat krizi için bir çözüm beklenen Türkiye-Rusya görüşmelerinin ardından Rus yetkililerin yaptıkları açıklamalar tarım sektörünün beklediği yönde değil.

Devamını Yükle
8