tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

2.2.2017

tarlasera Şubat sayısı raflarda!

tarlasera Şubat sayısı raflarda!

Sertifikalı tohum desteklerini kapağına taşıyan tarlasera’nın bu ayki röportaj konuğu ise tarıma olan ilgisiyle Mor Ve Ötesi grubundan Kerem Kabadayı oldu. tarlasera Şubat sayısının hediyeleri ise 2016 Almanak'ı ve Danelik Mısır posteri.

Türkiye çok renkli, çok sesli bir ülke. Tüm bu seslerin, renkleri aynı göğün altında uyum içinde var olabilmesi hiç de zor değil, bundan önce de hep olduğu gibi. Zorlu dönemlerde bu uyumu korumak, dahası geliştirmek ise asıl emek isteyen şey. Gerçek bir zenginliğin, gerçek bir barışın anahtarı da burada yatıyor. Ve gerçekten “güçlü” olmak, güçlü olduğunu hissetmek önce tüm seslerin özgürce duyulduğu, ışığın tüm renklerin üzerine vurduğu bir ortamdan geçiyor.

Tüm bu yapı Türkiye tarımına da birebir yansıyor. Farklı coğrafyalar, farklı beklentiler, farklı alışkanlıklar ve fikirlerle aynı havuza değer katılan bir dünya bu. İşte bu yüzden, tarlasera için tarımın tüm aktörlerinin sesine kulak veriyor. Sahada, arazide, kırsalda ya da şehirde, yaşamını tarımın şekillendirdiği herkesle temas etmeye çabalıyor.

Bu amaçla her ay yaptığımız il ziyaretlerimizin son durağı Aydın-Söke oldu. İlçede pamuk üreticileri bu sezon yüksek verimle aldıkları ürünlerini aynı derecede yüksek fiyattan satmanın mutluluğu içinde. Söke'de bayi, üretici, ziraat odası gibi tarımın kalbinin attığı yerleri ziyaret eden ve bölgedeki durumu aktardığımız İzlenim yazısını Sökeliler başta olmak üzere herkesin ilgiyle okuyacağını umuyoruz.

tarlasera-subat-sayisi-raflarda1.jpg

Kerem Kabadayı tarlasera'ya konuk oldu

Tarıma özel ilgi duyan ve bu ilgiyi pratiğe döken sanatçıların sayısı hızla artıyor. Mor Ve Ötesi grubunun davulcusu Kerem Kabadayı da onlardan biri. Kabadayı tarım sektöründe de en az müzik alanındaki kadar başarılı bir kariyere sahip. Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, Kabadayı ile hem tarım hem de müzik alanındaki projeleri üzerine çok özel bir sohbet gerçekleştirdi.

2018 yılında sertifikalı tohuma tam geçiş yapılacağı hükümet yetkililerince açıklandı. Süreç Türkiye tarımına ve özel olarak tohumculuk sektörüne ne getirecek? Bu kapsamlı sorunun cevaplarını uzmanlar yanıtladı, tarlasera da bu görüşleri ve verileri bir araya getirerek parçaları birleştirdi. Ortaya Şubat sayımızın Kapak Konusu çıkmış oldu.

Tarım arazileri hem korunuyor hem korunmuyor!

Tarım arazilerinin korunması yönünde adımlar sıklaşıyor. Bunun son örneği 141 bölgenin “büyük ova” statüsüne alınarak tarım dışı amaçlara “kapatılması” oldu. Ancak bir yandan da TBMM’de görüşe açılan Üretim Reform Paketi tasarısı tarım arazileri üzerindeki riskleri arttırıyor. Bu çelişkiye dikkat çeken tarlasera mevcut tasarıyı mercek altına alıyor.

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin çıkmaza girdiği bir dönemden geçiyoruz. Ancak Türkiye’nin Batılılaşma öyküsünün ayrılmaz bir parçası olarak AB ve Gümrük Birliği gibi yapılar pek çok anlamda belirleyici konumda. Bu tarım için de geçerli. 2017’de Gümrük Birliği anlaşmasının yenilenmesi gündemde. tarlasera, yeni durumun üreticiler adına ne gibi bir risk/fırsat denklemi getireceğini araştırdı.

tarlasera-subat-sayisi-raflarda2.jpg

Modern bitki beslemenin kilit sözcüğü: Fertigasyon

Sulama ve gübreleme bitkisel üretimin sac ayaklarından. Bu iki temel görevi tek bir potada birleştiren “fertigasyon” ise tüm dünyada yaygınlık kazanıyor. Mikro sulama sistemleri aracılığıyla yapılan ve bitki beslemenin en modern yöntemlerinden biri olan fertigasyona dair pratik bilgiler tarlasera Detay sayfalarında.

tarlasera Şubat sayısında iki renkli ürünü okurları için inceledi. İlki narenciye ailesinin yeni üyesi kamkat. Diğeri ise tüm dünyada popülerlik kazanan, Türkiye’de de Doğu Karadeniz’de yetiştirilmeye başlayan stevia bitkisi. Üretim, tüketim ya da ticaret bazında alternatif ürünlere ilgi duyan herkesin dikkatle okumasını salık veririz.

tarlasera’nın bu ay okurlarına iki adet de hediyesi var. İlki bir gelenek haline gelen tarlasera Almanak. Tarımda 2016 yılının bir panoraması niteliğindeki Almanak 2016'ya masanızda, Dekalb’in katkılarıyla hazırladığımız Danelik Mısır infografik posterimize ise duvarınızda yer açmanızı öneririz!

tarlasera Şubat sayısına ulaşmak için size en yakın Migros, Macrocenter ve D&R mağazasına uğramanız yeterli. Derginizi düzenli olarak masanızda görmek ve tarlasera deneyimini her ay yaşamak için ise Abonelik sayfamızı ziyaret edebilir ve yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak tarlasera’ya abone olabilirsiniz.

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.