Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Yeryüzü | Dünyadan tarım haberleri

Ya ekmeklik buğday da yasaklansaydı?

Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri, koronavirüs salgınına karşı bazı tarım ürünlerinin Birlik dışına ihracatını Temmuz ayına kadar yasakladı.

AB’de üreticilere destek çağrısı

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Covid-19 salgınına karşı hazırladığı ekonomik destek programına tarımsal üreticilere gelir desteği teklifi yer aldı.

Domates üretimi çöllere taşınıyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurulacak kapalı üretim tesisinde üretilecek domatesler, büyük ölçekli sebze üretiminin çöl ikliminde de mümkün olduğunu kanıtlayacak.

Çöl çekirgeleri Türkiye’nin komşularına kadar ulaştı

Afrika’da tarım arazilerinde büyük kayıplara yol açan çöl çekirgeleri İran ve Irak’a kadar ulaştı.

Koronavirüs bitkisel yağları nasıl ucuzlattı?

Koronavirüs tüm sektörlerde olduğu gibi tarımda da uluslararası ticareti derinden etkiledi. Oluşan arz fazlası nedeniyle küresel gıda fiyatları ise uzun aradan sonra düşüşe geçti.

Tarımdaki anlaşmazlık bir ülkeyi referanduma götürebilir

Bosna-Hersek’in iki yönetimsel bölgesi arasında tarımsal arazilerin statüsü nedeniyle yaşanan anlaşmazlık “ayrılık referandumu”nu gündeme getirdi.

Fransa’da domatesler virüs tehdidi altında

Avrupa’nın en önemli domates ve biber üreticilerinden biri olan Fransa, geçen yıl Türkiye'de de görülen ToBRFV virüsüne karşı alarma geçti.

AB’de uyumu tarımsal destekler bozdu

Avrupa Birliği’nin önümüzdeki 7 yıllık politikasını belirleyecek olan bütçe görüşmelerinde Ortak Tarım Politikası konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Tesla’nın mucidinden tarım robotu

“Tarım teknolojilerinde en önemli ihtiyaç dayanıklılık” diyen Tesla’nın mucitlerinden Marc Tarpening, çilek tarımını dönüştürecek bir hasat robotu teknolojisine imza atıyor.

Kobe Bryant’ın anısı çim alanlarda da yaşıyor!

ABD’de Kobe Bryant hayranı bir çift, sporcunun anısına çim alanda modern tekniklerle onun devasa bir resmini hazırladı.

Bir ülke daha glifosata hayır dedi

Dünya tarımında en yaygın kullanılan herbisiti ilk yasaklayan ülke Avusturya’dan sonra Lüksemburg da aynı yönde adım attı.

İspanya’da zeytin üreticileri sokağa indi

Avrupa’yı saran üretici eylemleri bu kez de İspanya’ya sıçradı. Hükümet politikalarına tepki gösteren üreticiler, ABD’nin getirdiği vergi tarifelerinin kaldırılmasını talep ediyor.

Davos’ta muz neden yasaklandı?

Bu yıl ana konusu iklim değişikliği olan Davos toplantılarında yerel tarım ürünlerine vurgu yapıldı. Organizasyonda uygulanan “muz yasağı”nın ise birden fazla anlamı bulunuyor.

Metroda tarım zamanı!

Güney Kore’nin başkenti Seul’de metroya binenler artık karşılarında bir tarım arazisi buluyor! Dikey tarım yöntemiyle üretim yapılan Metro Farm, kentsel tarımın en özgün örneklerinden biri.

Üreticiler bu kez Ukrayna sokaklarında

Ukrayna’da üreticiler tarım arazilerinin satışını mümkün kılacak olan yasa tasarısına karşı sokaklara döküldü.

Yaprak yanıklığı bademin merkezinden çıkmış!

Avrupa ve Türkiye’de badem, incir ve zeytin bahçelerinde ciddi kayıplara yol açan bakteriyel yaprak yanıklığı hastalığının kaynağının Kaliforniya'ya uzandığı ortaya çıktı.

Bir yıl taze kalan elma artık satışta

Dünyanın en uzun raf ömürlü elması "Cosmic Crisp", 22 yıllık bir ıslah çalışmasının sonunda ABD’de satışa sunuldu.

Berlin’de de üreticilerin sesi yankılandı

Almanya’da hükümetin gübre kullanımına sınırlama getirmesine karşı çıkan 40 bine yakın üretici traktörleriyle Berlin’e gelerek tepkilerini dile getiriyor.

Güz tırtılının hakkından drone’lar geldi!

Çin’de güz tırtılıyla mücadele için tarım arazilerine salınan drone’lar, zararlıyla mücadelede yüzde 98 başarı yakaladı.

Muz yaprakları yedinci kıtaya karşı!

Hindistan’da bir teknoloji şirketi, muz yapraklarından geliştirdiği ürünlerle plastik ve kağıt malzemelere alternatif yaratmayı başardı.

BASF gelecek stratejisini çizdi

BASF'in "Tarımda İleriye Doğru" mottosuyla Düsseldorf'ta gerçekleştirdiği organizasyonu takip eden tarlasera izlenimlerini okurlarıyla paylaşıyor.

En acı biberin mucidiyle tanışın!

Ed Currie, dünyanın en acı biberi unvanına sahip Carolina Reaper’ın mucidi. Bir zamanlar evinde ürettiği bu acı biberler, bugün Currie’yi bir “biber sosu kralı” haline getirdi!

Bir sanat eseri olarak lahana bahçesi

Chicago Mimarlık Bienali’nin bu yıl en ilgi çeken eseri bir lahana bahçesi! Toprağa ekili 10 bin lahanadan oluşan sergi tarıma farklı bir gözle bakma fırsatı veriyor.

Tarımın mucize ülkesinde üreticiler eylemde!

Tarımsal üretim ve teknolojide tüm dünyanın örnek aldığı Hollanda’da “sera gazı emisyonları” tartışmalarına karşı binlerce üretici seslerini duyurmak için sokağa çıktı.

Devamını Yükle
11