E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Kütahya-Domaniç’te yalnızca 40 ton üretilen Sarıot fasulyesi, üreticiler tarafından özenle korunarak özelliğini kaybetmeden yüzyılları aşmayı başardı.
paylaş
Türkiye’nin ihtiyacını büyük oranda yurtdışından karşıladığı tohumluk ve ham susam ithalatına uygulanan gümrük vergileri sıfırlandı.
Zorlu iklim şartları nedeniyle bu yıl pek çok bölgede hastalıklarla boğuşan soğanda üretimin yüzde 80 düşmesi bekleniyor.
Son 1 yılda iflas sürecine girerek konkordato ilan eden 14'üncü şirket 48 yıllık bir geçmişe sahip tarım makineleri üreticisi Çelmak oldu.
Kilis’te tarım ürünlerindeki yüksek fiyatlarla mücadele için üreticilerin kendi ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştıracağı pazar yerleri kurulacak.
Samsun'da topraksız domates arazisine dijital otomasyonlu sera kuran Ersin Durak, hem maliyet hem de zamanda tasarruf yaparak kazancını arttırdı.
Türkiye’nin ilk organik mumlama tesisinde işlenen elmaların talipleri arasına Hindistan’dan Malezya’ya kadar pek çok ülke katıldı.
Tarım sigortalarında hasar tespiti ve risk analizi süreçlerinde kullanılmaya başlayan mobil ekspertiz uygulaması, afet durumlarında hata ve gecikmeleri sonlandırmayı hedefliyor.
Türkiye’de yalnızca kuzey bölgelerde üretilen kivi ilk kez Doğu Anadolu’da da yetiştirildi. Bu öykünün kahramanı ise Bingöl’deki bahçesine diktiği fidanlardan meyve almayı başaran Muhittin Polat.
Turizm sektörünü bitkisel üretime yönelen Sibel Cesur Efe, son dönemde yıldızı parlayan stevia bitkisinde Türkiye’yi dünya pazarına taşımaya hazırlanıyor.
Türkiye’de bamya üretimi son 14 yıldır sürekli bir gerileme içinde. Aydın’da fiyatı geçtiğimiz yıla oranla yarı yarıya düşen ürünün üreticileri alıcı bulamamaktan yakınıyor.
Düzce Üniversitesi’nden araştırmacılar fındık meyvesinin çotanak olarak bilinen yeşil kabuğundan nanoselüloz üretti.
Dolar kurunun etkisi en yoğun şekilde gübre fiyatlarını vururken Bakanlıktan bitki besleme ürünlerinde ortalama yüzde 15 indirip yapılacağını açıkladı.
Türkiye’nin sera cenneti Antalya-Kumluca’da dün başlayan yangında 70 hektarlık alanda zarara yol açarken alevlerden seralar da etkilendi.
İzmir-Tire’de tarım arazilerinin yoğunlukta olduğu bölge sondaj çalışması için yapılan ÇED başvurusunda karar üreticilerin lehine oldu.
Hazine arazilerinin üreticiler tarafından kiralanmasını öngören düzenlemeye dair ayrıntılar bugün açıklandı.
Özellikle narenciye bahçelerinde üreticilerin kabusu olan Akdeniz meyve sineğinin ilk kez görüldüğü Niğde’nin Bor ilçesinde meyve ağaçlarında yüzde 80’a varan kayba yol açtı.
Ankara-Beypazarı’nda alternatif yem bitkilerinden fiğ veya korunga ekimi yapan üreticilere toplam 1,6 milyon Euro hibe desteği verilecek.
Türkiye’nin topraksız ortamda yetişen ilk yerli patates çeşitleri Niğde Patates Araştırma Enstitüsü’nde geliştirildi.
Ziraat fakültelerinin ilgili bölümlerini ilk 3 sırada kazanan üniversite öğrencileri bu yıl da YÖK Başarı Bursu alabilecek.
Sakarya’da üreticilerin yürüttüğü zirai mücadelenin yetersiz kaldığı Amerikan beyaz kelebeği, fındık ve meyve bahçelerinin yüzde 90’ını istila etti.
Iğdır ovasında yetişen ve hem sulu yapısı hem de aromasıyla “süper domates” olarak ün salan tarla domatesinde hasat sürüyor.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Kararnameye göre buğday, arpa, mısır ve pirinçte ortalama 1 yıllık süreyle gümrük vergisi uygulanmayacak.
Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren KHK ile kaldırılması kararlaştırılan Biyogüvenlik Kurulu’nun yetkileri yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredildi.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!