E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
8.12.2018
Afyon’daki yeni projesi kapsamında gerçekleştirilen cep telefonu kontrollü otomasyon sistemi Türkiye’de bir ilk olacak.
Seralarda ısıtma sistemlerinden gübreleme kadar tarımsal üretim süreçlerinin pek çoğunda artık otomasyon sistemine dayanan akıllı teknolojiler görev almaya başladı. Zaman ve emekten tasarruf sağlayan otomasyon sistemlerinin en çok kullanıldığı alanlardan biri de sulama.
Türkiye’de özellikle son 10 yılda üreticilerin hızlı bir şekilde adapte olmaya başladığı modern sulama teknolojilerine yeni bir boyut katan bu sistemlere yeni bir örnek geliyor. Afyonkarahisar’da Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yürüttüğü proje ile üreticiler tarımsal sulamayı artık cep telefonları yardımıyla gerçekleştirebilecek.
Hedef yılda 35 milyon TL
Temeli geçtiğimiz yıl atılan Çobanlar Seyitler Modern Basınçlı Sulama Tesisi kapsamında 2 bin 500 dekarlık alanda inşa edilecek otomasyonlu sulama şebekesinin ülke ekonomisine yılda 35 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor.
Projenin Türkiye çapında ilk otomasyonlu sulama şebekesi uygulaması örneğini oluşturduğunu söyleyen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Böylece bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacak” diye konuşuyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.