Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Detay | Tarımın gizli gündemi

tarlasera Şubat sayısı çıktı!

Türkiye tarımının geleceğinin tartışıldığı tarlasera Şubat sayısının armağanı ise geçen yılın panoramasını sunan Almanak 2018.

Sebzede iki fırtına birleşirse…

Antalya’da yaşanan yağış ve hortum afetinin ardından zaten zirvede gezen sebze fiyatlarının daha da artması şaşırtıcı olmayacak.

tarlasera Ocak sayısı çıktı!

Yeni yılın ilk sayısıyla okurlarıyla buluşan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera bu ay da dopdolu bir dergi deneyimi sunuyor.

Yeni pestisit yasakları ne getirecek?

AB’de alınan yasak kararına karşın tartışılmaya devam eden neonikotinoidler Türkiye'nin gündemine hızlı girdi. Peki bundan sonra ne olacak?

Lahanaya fabrika gerek

Turşuluk olarak da kullanılan beyaz lahananın ağırlıkta olduğu illerde ürünü işleyecek tesis eksikliği üretime gölge düşürüyor.

tarlasera yüzüncü sayısı ile yayında!

100. sayıya ulaşmanın heyecanını yaşayan tarlasera, yine dopdolu içeriği ve Bitki Koruma ve Besleme ekiyle okurlarıyla buluşuyor.

Nedir bu elektrikli traktörlerin sırrı?

Elektrikli traktörler verimli enerji kullanımıyla artık çoğu küresel firmanın kataloguna girmiş durumda.

Bakanlığın yeni logosu neyi anlatıyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yenilenen logosu tasarımı ve Cumhurbaşkanlığına olan vurgusuyla dikkat çekiyor.

Değişen destek haritasında hangi ürünler parlıyor?

Yenı yıl ile birlikte buğday, patates ve ayçiçeğinin desteklendiği ilçeler de azalırken, 2019’un gözdeleri ise tritikale ve yulaf olacak.

tarlasera Kasım sayısı çıktı!

"Finansal okuryazarlık” kavramının tarımdaki karşılığı ve uygulanabilirliği ilk kez tarlasera Kasım sayısında inceleniyor.

Pamuktaki ikinci bahar yarım mı kalacak?

Tarım makinelerinde son 25 yılın en durgun dönemi yaşanırken, en büyük risk yükselişini makineleşmeye borçlu pamuk üretiminde.

Malatya kayısısı AB vatandaşı oldu ama…

Türkiye’nin AB tescilli üç tarım ürününden biri olan Malatya kayısısı, bu statüye rağmen ihracat değeri düşen ilk ürün oldu.

tarlasera Ekim sayısı çıktı!

Dünyada ve Türkiye’deki tarımsal destek modellerini masaya yatıran tarlasera bu okurlarının karşısına Dijital Tarım ekiyle birlikte çıkıyor.

Domateste fiyat sarsıntısı kalıcı olabilir

Ekonomideki zorlu süreçte girdi fiyatları artan domateste, tüketicinin hissettiği kriz üretim cephesinde daha da belirgin.

Atakum’dan Silivri’ye, ilk ders zili neyi anlatıyor?

Tarım liseleri eğitim sisteminin sorunlarını ağır şekilde yaşarken, öğrenci ve veliler için çekim merkezi olamamaktan mustarip.

Gübre fiyatları bir yılda ikiyle çarpıldı

Dolardaki krizle birlikte ithalata bağımlı bitki besleme pazarında fiyatlar geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100-120 oranında arttı.

tarlasera Eylül sayısı çıktı!

Türkiye’de ziraat yükseköğretiminin dünü ve bugününü Kapak Konusuna taşıyan tarlasera dopdolu içeriği ile okurlarıyla buluştu.

Mango üreticisi dönümden 60 bin TL kazanıyor

Tropikal meyvelerin Türkiye’deki adresi haline gelen Gazipaşa’da mango, üreticisine meyve başına 8 TL’ye kadar kazanç sağlıyor.

Alpu ovası termik santrale direniyor

Verimli arazileri ile Türkiye’nin en önemli tarımsal sit alanlarından Alpu'da termik santral ihalesi dördüncü kez ertelendi.

Ege'de dolu mevsimi hüküm sürüyor

Ege bölgesinde tarım arazileri bu yaz dolu ve sağanak yağışlarla boğuşuyor. İşte yağışların bölgede şu ana kadarki bilançosu.

tarlasera Ağustos sayısı çıktı!

Türkiye'nin değişen ürün desenini Kapak Konusu sayfalarında inceleyen tarlasera'nın bu ay okurlarına bir de poster hediyesi var.

Dikkat, fındık çıkmayabilir!

Arazide hastalıkla, pazarda ise depolama ve fiyat sorunuyla boğuşan fındıkta bu yıl da rekolte düşüklüğü bekleniyor.

Gübrede yeni uygulama zam ile geliyor

Gübrede zorunlu hale getirilen DNA barkodu ve karekod uygulaması ürün fiyatlarını ton başına ortalama 70 TL arttıracak.

İran’dan ithalat yasağı, Türkiye nasıl etkilenecek?

Türkiye için hububat ve yağlı tohum ihracatında en önemli pazarlardan olan İran, bu ürünlerde ithalatını durdurduğunu açıkladı.

Devamını Yükle
8