Türkiye tarımının geleceğinin somut veriler ışığında tartışıldığı tarlasera Şubat sayısının okurlara armağanı ise geçtiğimiz yılın bir panoramasını sunan Almanak 2018.
Eğer geleceğe dair belirlenen hedefler sadece yapılacaklar listesinde birer madde olarak kalıyorsa, hayallerin gerçekleşmesi pek kolay olmuyor. Ancak bu hedefler uğruna çalışılıyor ve fedakarlıklar yapılıyorsa, gerçekleşme ihtimali de çok büyük oranda artıyor.
Türkiye’nin de tarım sektörünün geleceğine dair belirlediği bazı hedefler var. Sorun şu ki; bu hedefler on yıllardır değişmiyor. Çünkü bu doğrultuda gereken çalışma ve fedakarlıklar gösterilmiyor. Bu, FAO ve OECD gibi kurumların Türkiye tarımının geleceğine dair projeksiyonlarını da karanlık bir tablo üzerine kurmalarına yol açıyor. Bu ay tarlasera’nın Kapak Konusu sayfalarında Türkiye tarımına dair projeksiyonları, hedefleri ve bugün itibariyle bu hedeflerin neresinde olduğumuzu okuyacaksınız.
Tarımda en yeni teknolojiler
tarlasera’nın Şubat sayısı tarımın heyecan verici teknolojik yeniliklerine her zamankinden fazla yer ayırdı. Detay sayfalarında okuyacağınız bitki dövmesi ve yavaş salınımlı gübre haberleri dünyadan son teknoloji ürünleri anlattığımız içerikler. Ayrıca tarlasera Başyazarı Prof. Dr. Selim Çetiner de bu ayki makalesinde sentetik biyolojiyi kaleme aldı ve hem işleyiş tekniklerini hem de etik tartışmaları masaya yatırıyor.
Tarım sektörüne son yıllarda damgasını vuran satın alma ve birleşme faaliyetleri 2018’de yeni bir markayı sektöre kazandırdı: Corteva Agriscience. İlk röportajını tarlasera’ya veren Corteva Agriscience firmasıTürkiye Genel Müdürü Harun Toksöz, Corteva Agriscience firmasını vetarıma katmak istediği değerleri anlatıyor.
Bu ay başka neler var?
Neonikotinoid içerikli pestisitlerin yasaklanması Türkiye tarımına nasıl etki getirecek? Mısırda tohum tercihleri hangi ölçütlere göre yapılmalı? Bu soruların ayrıntılı cevaplarını bulacağınız tarlasera Şubat sayısında ayrıca yenidünya meyvesinin ilginç özelliklerini ve Türkiye’nin en büyük tarım kooperatiflerinden olan Çukobirlik’in tarihsel öyküsünü de okuyabilirsiniz. Şubat ayları için artık geleneksel hale gelen, tarımın tüm bir yılını özetlediğimiz ve yeni yıla dair öngörüleri anlattığımız tarlasera | Almanak 2018 ekine kitaplığınızda yer açmayı unutmayın!
tarlasera’ya nasıl ulaşırım?
tarlasera Şubat sayısını satın almak için hemen şimdi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için ise tek yapmanız gereken abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızdan yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.
Keyifli okumalar dileriz!