tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

18.7.2019

Ziraat mühendislerinin atama çağrısı artıyor

Ziraat mühendislerinin atama çağrısı artıyor

Ziraat mühendislerinin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan atama beklentisini dile getirdiği etiketler bir kez daha Twitter’ın gündemine oturdu.

Kamuda istihdam edilmeyi bekleyen ziraat mühendisleri ve diğer tarım uzmanlarının sayısı her geçen yıl artıyor. İstihdam taleplerinin merkezinde ise uzun süredir geniş çaplı atama yapılmamış olan Tarım ve Orman Bakanlığı bulunuyor. Son 3 yıldır gündemde olan ancak bir türlü duyurulmayan personel alımlarının gerçekleşmesi için yapılan talepler sosyal medyada geniş yankı buldu.

Atama konusu ilk olarak 64. Hükümetin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan Faruk Çelik döneminde gündeme gelmişti. 21 uzmanlık alanında yalnızca 550 kadro verilen bu sürecin ardından Çelik’in yerine Ahmet Eşref Fakıbaba göreve gelmişti. Fakıbaba, Haziran 2018’de yaptığı açıklamada 10 bin 551 personel alımı yapılacağını dile getirmişti.

3 bakan değişti, talepler değişmedi

Beklenen atamaların yapılmamasının ardından sorun Bakanlığın yapısının değişmesinin ardından göreve gelen Bekir Pakdemirli’ye devredilmiş oldu. Pakdemirli, geçtiğimiz Mart ayında TBMM’de konuya dair verilen soru önergesine karşılık olarak Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan 10 bin 551 sözleşmeli personel pozisyonu talep edildiğini söylemişti.

ziraat-muhendislerinin-atama-cagrisi-artiyor1.jpgZiraat mühendisleri Twitter’ın zirvesinde

Aradan geçen süreye karşın beklentileri karşılanmayan ziraat mühendisleri kadro taleplerini sosyal medyadan duyurmaya başladı. Haziran ayının sonlarında #herkesatandıtarımunutuldu hashtag’i Twitter gündeminde ilk sıraya yerleşmişti. Atamalara dair somut adım atılmasını isteyen kullanıcılar bu ay da sosyal medyanın gündeminde yer buldu.

“Temmuz’da tarıma atama gelsin”

#ZiraatMühendisleri24AydırAtamaBekliyor etiketi dün itibariyle Twitter gündeminde ikinci sıraya kadar çıkarken #TarımBakanlığıAtamaBekliyor ve #TemmuzdaTarımaAtamaGelsin etiketleri de yaygın olarak kullanılıyor. Adalet, Sağlık, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı’nda yapılan atamaları örnek gösteren kullanıcılar on binlerce ziraat mühendisinin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan personel alımına dair resmi açıklama beklediğini söylüyor.

Geniş çaplı atamalar beklenmesin

Kadro taleplerine dair en son açıklama ise önceki gün Bekir Pakdemirli’nden geldi. Bakanlığın Orman işlerine dair birimlerine toplam 5 bin personel almak için onay sürecinin işletildiğini söyleyen Pakdemirli, Tarım bölümleri için de planlamanın devam ettiğini ancak 100-200 kişilik kadrolar dışında çok büyük alımlar beklenmemesi gerektiğini açıkladı.

ziraat-muhendislerinin-atama-cagrisi-artiyor2.jpg

Şehit ve malul yakınları için atama ilanı yayımlandı

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı bugün şehit ve malul yakınlarını atamalarına dair bir ilan yayımladı. İlan “Terör Eylemleri Nedeniyle Şehit ve Malul Olanların Yakınlarının ve Çalışabilecek Durumdaki Malullerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdamı Hakkında Yönetmelik” gereğince bu kapsamdaki kişilerin Bakanlığa açıktan atanabilmesini öngörüyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.