Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Detay | Tarımın gizli gündemi

Gübrelemenin optik sensörü

Adeta her karış toprağı okuyarak işlem yapan ‘optik sensörlü gübreleme’ modeli ile tarımda standart verim ve kalite olanakları artıyor. Optik sensörlü gübreleme tarlasera Eylül sayısında.

Pancarın kota derdi

Nişasta bazlı şeker kotasının arttırılması nedeniyle Türkiye’de şeker pancarı üreticisini zor günler bekliyor. tarlasera üretici ve uzmanlarla yeni kararı tartışıyor.

Traktörlerde enerji değişimi

Tarımda makineleşmeyle birlikte mazot harcamaları da artıyor. Alternatif enerji kullanan traktörler ise giderleri kısarak sürdürüleblir bir üretim vadediyor.

Beyaz altının zorlu mücadelesi

Pamukta dekara 700-800 kg kütlü verimi elde etmek mümkünken, Türkiye’de verimler genellikle 400-550 kg aralığında.

Zeytinyağının pahalı serüveni

Artan zeytinyağı fiyatlarına karşı tüketici çareyi ya toplu siparişte ya da zeytinyağından vazgeçmekte buluyor. Peki bu işin sonu ne olacak?

Kuşkonmaza bir şans verin

Birçok ülkenin hem ekonomik hem de gastronomik açıdan faydalandığı kuşkonmaz, Türkiye’de de bir şansı hak ediyor.

Işık saçan bitkiler

Bilim adamları yıllardır sentetik biyoloji, genetik mühendisliği ve parlamaözelliğine sahip canlıları bir araya getirerek, yeni bir sürdürülebilir ışık kaynağı oluşturmayı amaçlıyor.

Dayanıklı ürünlerin narin meyvesi

Dut ağaçları ipek böcekçiliği ve odun üretiminde kullanılıyor. Dutun meyve olarak üretimi ise istenen miktarda değil. Ancak gıda amaçlı talep de giderek artıyor.

İmza altında üretim

Sözleşmeli tarım modeli, üreticiler açısından da firmalar açısından da çeşitli avantajlara sahip. Ancak dezavantajları konusunda özellikle üreticilerin aklındaki soru işaretleri giderilmiş değil.

Çift sıra verim

Türkiye’de henüz mısırda denenen çift sıra ekim yöntemi bitki gelişimi ve verim yönünden klasik ekim yöntemine göre daha avantajlı bulunuyor.

Bitki beslemede nokta atışı

Bitkilerin beslenme menülerinde ana ve ara çeşitlerden oluşan 16 farklı lezzet bulunuyor. Bu menüyü eksiksiz servis edebilmekse, yapraktan ya da damla sulamadan besin takviyesi ile mümkün.

İberya'nın bereket ambarı

Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenenlerden biri de İspanya. Ancak ülkedeki tarımsal üretim ve ihracat verileri bu duruma ters orantıda gelişiyor.

Organik maddelerle toprakta verim

tarlasera Mayıs sayısında organik maddece zenginleştiren doğal yardımcılar humik asit ve leonarditin verime etkisini inceledi.

Türkiye'nin verim notu zayıf

Türkiye 2014 yılında yedi tarım ürününün üretiminde dünyada ilk sırada yer aldı. Ancak verimlilik konusunda aynı şeyi söylemek güç.

Kocayemiş tarlasera Mart sayısında!

Kocayemiş, dünyada gıda ve dekoratif amaçlı kullanılsa da, Türkiye’de kısıtlı üretimi ve tüketimiyle henüz keşfedilmemiş ürünlerden.

Herkes için mini seracılık

Mini sera çeşitleri, mini serada yetiştirilebilen ürünler ve bu seraların maliyeti hakkında her şey tarlasera Mart sayısında.

Kutuplarda tarımın serüveni

Kuzey Avrupa ülkeleri, devletin sunduğu imkanlar ve teknolojik olanaklar sayesinde sebze-meyve üretiminde gücünün sınırlarını zorluyor.

Üzüm ile rakının ayrılığı

Rakılık üzüm üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Manisa Sarıgöl’de, rakı üretimindeki düşüşün etkileri üreticiler tarafından da hissedilmeye başladı.

Lezzet arayışı ebedi

Bir kültürün yemek ve beslenme alışkanlıkları, o kültürün kimliğini ortaya koyuyor. İnsanlık tarihi kadar eski olan yemek kültürü insan ilişkilerinin temel unsuru.

Tarım alanları duman altında

Türkiye’nin dört bir yanında da yapılan nükleer, termik ve hidroelektrik santrallere her gün bir yenisi ekleniyor. tarlasera Dicle Vadisi, Karabiga, Akkuyu ve Çukurbağlar'ı incelemeye aldı.

Yedikule Bostanları imara açılıyor

Yedikule Bostanları’nı imara açacak plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Patatesin yeni rakibi gölevez

Kahramanmaraş’ta yeni bir tarım ürünü türü olan gölevezin ilk demonstrasyon amaçlı ekimleri yapıldı.

Üsküdar'a gider iken!

tarlasera, İstanbul'un son bostanlarından olan Kuzguncuk bostanının yaşadığı yapılaşma tehdidini mahalle sakinleriyle konuştu.

Meclisin tarım mesaisi

Son dönem yasama yıllarında TBMM’ye verilen soru önergelerinin yüzde 3’ü tarım ile ilgili. Aynı dönemde tarım konularında verilen 178 de araştırma önergesi bulunuyor.

Devamını Yükle
8