tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

18.3.2015 14:30:41

Kocayemiş tarlasera Mart sayısında!

Kocayemiş, dünyada gıda ve dekoratif amaçlı kullanılsa da, Türkiye’de kısıtlı üretimi ve tüketimiyle henüz keşfedilmemiş ürünlerden. Türkiye’de dağ çileği, kocakarı yemişi ya da davulga olarak bilinen kocayemiş, Akdeniz bölgesinde yetişen, fundagiller (Ericaceae) familyasından yaprak dökmeyen küçük bir ağaç. Her zaman yeşil olan bu ağaç  hafif sulak arazilerde tek gövdeli, daha kurak topraklarda ise çalı şeklinde gelişiyor. Ortalama boyu 5-10 metre olmasına karşın İngiltere’de 25 metreye kadar gelişmiş nadir örneklerine de rastlamak mümkün. Aynı zamanda çilek ağacı adıyla da bilinen kocayemişin, çilekten daha küçük, sulu ve kokulu meyveleri var. Bu kırmızı meyveler 12 ay gibi uzunca bir dönemde olgunlaştığı için, ancak yaz döneminde doğadan toplanabiliyor. Birçok çeşidi olan kocayemiş, doğada kendiliğinden yetişiyor. Kocayemiş hakkında bilmediklerinizi tarlasera Mart sayısında öğrenebilirsiniz. tarlasera'yı bayinizden istemeyi unutmayın...

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.