Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Yeryüzü | Dünyadan tarım haberleri

Işık kirliliği meyve üretimini düşürüyor

Yapay ışıkların yoğun olduğu bölgelerde bitkilerin gelişimi için gerekli olan gece tozlaşmasının azaldığı kanıtlandı.

Tarım alanlarında bir kale yükseliyor!

Birkaç yıldır ünlülerin favorisi olarak adından söz ettiren kale bitkisinin Akdeniz coğrafyasında sanılandan uzun bir geçmişi var.

Eski tarım ekipmanlarından inanılmaz heykeller

ABD’li heykeltıraş John Lopez eski tarım makinelerinden kalan hurda parçalarını yaratıcı hayvan heykellerine dönüştürüyor.

Kuraklığa karşı kaktüsler sofralara iniyor

FAO yenilebilir kaktüs türlerinin 21. yüzyıla damga vuracağını açıkladı. Başrolde ise Türkiye’de de yetişen ve “kaynanadili” olarak bilinen dikenli incir var.

Bu teknoloji zararlı mücadelesini nokta atışına dönüştürecek

Zararlıları bitkiye konmadan önce tespit eden sensörler ilaç kullanımını en aza indirirken yararlı böcekler de korunmuş olacak.

Kararmayan ilk elma çeşidi raflara iniyor

Kesildikten sonra kararmayan genetiği değiştirilmiş ilk elma çeşidi ABD’de piyasaya çıkıyor. Dilimlenmiş halde satılacak bu yeni çeşide dair herkesin görüşü farklı.

BASF Bayer'in tohumlarını satın aldı

Alman kimya devleri arasında sürpriz anlaşma gerçekleşti! BASF, Bayer’in tohum ve herbisit bölümünü 5,9 milyar Euro’luk bir anlaşmayla satın aldı.

Bayer’den dijital tarım hamleleri

Bayer yeni dönemde drone, toprak ve hava sensörleri gibi dijital tarım teknolojilerinin yardımıyla yürütülen tarımsal mücadeleyi ön plana alacak.

Yerin 30 metre altında sebze üretiyorlar

Londra’da İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma yer altı sığınağında hidroponik sistemle üretilen sebzeler süpermarketlerde tüketiciyle buluşuyor.

Turunçgillerin küçük mücevheri kamkat

Kabuğuyla birlikte tüketilen tek turunçgil meyvesi olan kamkat kokusu ve tadıyla tüketiciyi cezbettiği kadar narenciye üreticileri için de kârlı bir alternatif sağlıyor.

Tarımda ilk dev birleşme tamamlandı

Bitki koruma devleri Dow ve DuPont’un birleşme süreci tamamlandı. DowDuPont adını taşıyacak şirket 3 farklı bölümden oluşacak.

Bu poşet toprakta bitkiye dönüşüyor

Almanya’da üretilen organik poşetler içlerindeki tohumlar sayesinde yalnızca geri dönüşüme değil bitkisel üretime de katkı sağlıyor.

Suriyeli mültecilere tarım eğitimi verilecek

Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yönelik tarımsal eğitim programı başlatıldı. Hedef 900 sığınmacıyı tarım alanında istihdam etmek.

Serada düğün zamanı!

Modern seralarda düzenlenen düğünler hem yeni düğün sahipleri hem de konuklar için bambaşka bir deneyim vaat ediyor.

Domates muhafızları hırsızlara karşı!

Hindistan’da domatesin fiyatı 5 katına çıkarken hükümet hırsızlık olaylarına karşı tezgahların başına silahlı muhafızlar yerleştiriyor.

ABD-Çin arasındaki dev soya anlaşması ne anlama geliyor?

ABD ve Çin arasında imzalanan tarımsal ticaret anlaşması iki ülkenin küresel tarım sektöründeki yeni yönelimleri konusunda önemli ipuçları veriyor.

Syngenta Bayer’in tohumlarına talip

Bayer, Monsanto ile yaptığı satın alma anlaşmasının onaylanabilmesi için tohum markasını satışa çıkarıyor. Markanın en büyük talibi ise Syngenta.

BASF ve Sumitomo’dan dev fungisit anlaşması

Tarım sektörünün iki büyük oyuncusu BASF ve Sumitomo, yeni bir fungisit bileşiğinin geliştirilmesi için innovasyon güçlerini birleştirdiklerini açıkladı.

Sanal tarım deneyimi tutkuya dönüşüyor

Tarım yapmanın keyfini sanal ortamda yaşamak isteyenler için geliştirilen Farming Simulator’ın yeni versiyonu mobil cihazlar için indirilebilir hale geldi.

Bitki genetiğinde büyük dönüşüme az kaldı

Bitki ıslahı ve genetik biliminde yepyeni bir kapı aralayan CRISPR yöntemiyle üretilen ilk ticari ürün olan mısırlar 2020 yılında pazara sunulacak.

Sebze atıklarından çevre dostu plastik

Baklagil türlerinden elde edilen atıklar ve bunlardan elde edilen yağlar vasıtasıyla ekolojik plastik maddesi üretildi.

Telefonunuzu bitkilerle şarj edin!

Saksı bitkilerinden elde edilen enerji ile cep telefonlarını şarj edebilen aygıtlar yeşil enerjinin en taze örneklerini oluşturuyor.

Bitkilerin sırrı 3D ile çözüldü

Bilim insanları bitki köklerinin büyümesini üç boyutlu görüntüleme yöntemi sayesinde tüm ayrıntısıyla incelemeyi başardı.

Bu buluş buğdayın değerini arttıracak

Bilim insanları buğday kepeğinden besin takviyesi ve plastiğe alternatif malzeme üretmenin mümkün olduğunu ortaya koydu.

Devamını Yükle
11