Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Röportaj | Tarım ve gıdanın aktörleri

Yerel ürün ve lezzetleri yeterince korumuyoruz

Yemek eleştirmeni Fahri Gediz: “Yerel tarım ürünleri ile yeme kültürü arasında önemli bir bağlantı var ve bunun bozulmaması gerekiyor.”

Tarımın geleceği için Borlaug’ın izinde

tarlasera.com bitkilerde demir eksikliği üzerine araştırmalarıyla Borlaug Bursu almayı başaran ilk Türk bilim insanı Seçkin Eroğlu ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Başarı öyküsünü anlatan Eroğlu, genç bitki bilimcilere de önerilerde bulunuyor.

Daha çok ürün değil, daha az kayıp!

Tarladan sofraya ulaşana kadar yaşanan ürün kayıpları tarımın en acil sorunlarından biri. Metro Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, bu kayıplarla mücadele etmek için gerçekleştirdikleri projeyi tarlasera’yla paylaştı.

Türkiye tarımı büyüme fırsatını değerlendirmeli

Syngenta Türkiye Genel Müdürü Andreea Popa, “Türkiye tarımda teknolojiye uyum ve güçlenme açısından potansiyelini kullanmalı” diyor.

Tohum ihracatı için teknik engeller kaldırılmalı

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yılmaz: "Geliştirdiğimiz çeşitler yalnızca ülke içinde kullanılmamalı, dünyanın dört bir yanına ihraç edilebilmeli."

Desteklenecek ürünlerde değişiklikler olabilir

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımda havza modelinden kimyasal gübre tartışmasına kadar pek çok konuda tarlasera’nın sorularını yanıtladı.

Gübreyi yasaklarken uzmanlara danışıyor muyuz?

IFDC Başkanı J. Scott Angle: “Türkiye’nin gübre ile ilgili kararlarında uzman görüşleri ve bilimsel gerçekler temel alınmalı.”

Gıdada kalite üretici ile işbirliğinden geçiyor

Sofra/Compass Group Türkiye CEO’su Nihat Kartal, yemek sektöründe kaliteyi ürünü doğrudan üreticiden alarak yakaladıklarını söylüyor.

Süper Lig'de çim devrimi başladı

Türkiye futbolunda hibrit çim kullanılan ilk stadyum olan Vodafone Arena’nın zemininde Onur Özata’nın imzası var. tarlasera’nın Arena’da görüştüğü Özata, “Kaliteli çim takımların oyun stratejisini etkiliyor” diyor.

Üretici destekleri yasada öngörülenden az

TZD Başkanı Hüseyin Demirtaş, Tarım Yasası’nın çıktığı 2006 yılından bu yana verilen desteklerin yasanın gerektirdiği miktarın gerisinde kaldığını söylüyor.

Sulamada günü değil geleceği kurtarmak gerek

Avrupa Sulama Birliği’nden Francesco Monteduro, “Türkiye’de üreticiler modern sulamanın kritik öneminin farkında” diyor.

“Gıda Nobeli”nin sahipleri tarlasera’da!

“Gıdanın Nobeli” olarak görülen Dünya Gıda Ödülü’nün bu yılki sahipleri belli oldu. Patatesin besin değerinin arttırılması üzerine yaptıkları çalışmalarla ödüle layık görülen Low ve Bouis ile tarlasera görüştü.

Ebeveynlerin bilinçlenmesi tarım ürünlerine yansıyor

Hero Baby İnovasyon ve Kalite Müdürü Volkan Ökesli, “Ebeveynlerin beslenme konusunda bilinçlenmesi tarım ürünlerine yansıyor” diyor.

Bitki biliminde entegrasyon sürecini yakalamamız gerek

Yüksek öğrenimini Belçika’da sürdüren moleküler biyolog Balkan Canher, yurtdışında akademik ve profesyonel kariyer yapmak isteyen ziraat ve biyoloji öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı.

ZMO Başkanı Özden Güngör: Mühendislerin sorunu istihdam

Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Güngör, üreticinin üretim süreçlerinden kopmasının ziraat mühendislerine olan ihtiyacı da olumsuz yönde etkilediğini söylüyor.

İnternet sektöründen tarıma uzanan yol

Kariyerinde Uzman TV, GittiGidiyor gibi projeler olan yatırımcı Aydonat Atasever, tarım alanına adım atarak yaptığı yatırımları ve sektöre dair görüşlerini tarlasera ile paylaştı.

Tarım makinelerinde dijital devrime doğru

tarlasera’nın görüştüğü Avrupa Tarım Makineleri Birliği Genel Sekreteri Ulrich Adam, “Üreticilerin hassas tarım uygulamalarına gerekli yatırımı yapmaları sağlanmalı” diyor.

Tarımın geleceği bitkilerin tarihinde gizli

Bitkilerin En Güzel Tarihi kitabının yazarı Prof. Dr. Michel Mazoyer, “Tüm insanlığı doyurabilecek ve sürdürülebilir verim anlayışıyla dünyayı güzelleştiren bir tarım modelinin hayali kuruyorum” diyor.

Türkiye mantarın değerini bilmiyor

Mikolog Jilber Barutçiyan: “Dünyadaki 100 bin mantar türünün 12 binine Türkiye’de rastlanabiliyor. Ekonomik değeri olan ve yenilebilen mantarların tamamı Türkiye’de var.”

Müziğin dili bitkileri anlatıyor

Besteci Eray Düzgünsoy’un İlhan Berk’in kitabından yola çıkarak hazırladığı “Şifalı Otlar İçin Postlüdler” albümü bitkilerin renkli dünyasının müzikal yansımalarından oluşuyor.

Golf sahaları uzmanlarını arıyor

Golf sahalarının yeni ziraat mühendisleri için keyifli bir uzmanlık alanı vadettiğini söyleyen Antalya Golf Kulübü Greenkeeper’ı Ahmet Çağıl, “Üniversitelerimizde bu alana yönelik dersler olmalı” diyor.

Cipsin sırrı doğru tohumda gizli

PepsiCo Agro Teknik Müdür Hakan Sarı: “Türkiye’nin patates üretimi cips sektörünün gelişimi için büyük avantaj sağlıyor. Çünkü cipsin sırrı doğru tohumda gizli.”

Zorluklardan fırsat yaratılabilir

Vilmorin Anadolu Tohumculuk Genel Müdürü Fabrice Gaujour: “Türkiye’nin tarım sektöründe rekabet ortamı diğer ülkelerden daha kapsamlı. Ancak fiyat dalgalanmaları uzun dönemli yatırımları zorlaştırıyor.”

Bu mutfakta kariyer var

Mutfak Sanatları Akademisi’nden Yönetici Eğitmen Şef Cem Erol tarlasera'ya konuştu: "Lezzetli yemeğin sırrı; doğru pişirme teknikleri ile tarım ürününün en üst kalite ve tazelikte buluştuğu noktadır."

123
Devamını Yükle
9