E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ekim sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dolar krizinin ardından patlama yaşanan pestisit fiyatlarında yüzde 15 indirime gidileceğini açıkladı.
paylaş
Fiyatların geçtiğimiz yılın altında kaldığı mısır piyasasına müdahale geldi. TMO bu yılki alım fiyatlarını 950 TL’ye çektiğini duyurdu.
Dünya tarımını bekleyen riskleri ve Türkiye’deki tarım politikalarına dikkat çeken isimler arasına tarihçi İlber Ortaylı da katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki 10 genel müdür görevden alınırken 22 yeni ismin ataması yapıldı. Görevden alınanlar arasında TMO, TİGEM, DSİ, ve Meteoroloji Genel Müdürü gibi isimler var.
Yeni hükümetle birlikte kurulan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başına Bekir Pakdemirli getirildi.
Soğanda yüzde 200, patateste ise yüzde 100’e ulaşan fiyat artışına karşı Ekonomi Bakanı iki üründe ithalat yoluna gidileceğini açıkladı.
TMO tarafından bu yıl erken açıklanan alım fiyatlarına göre buğday üreticileri 1 ton ürün başına bin 50 TL alacak.
Tarım arazilerine su saati zorunluluğu getirilmesini öngören DSİ Kanunu’na dair değişiklik gündemi TBMM’de tartışılmaya devam ediyor.
Türkşeker bünyesindeki 14 şeker fabrikası özelleştirilmek kapsamına alındı. Şeker-İş ihalenin iptali için dava açarken Tokat'ta ise karara karşı imza kampanyası başladı.
Tarla bitkilerinde üreticilere verilecek yakıt destekleri ortalama yüzde 3-4 oranında arttırılırken gübre destekleri sabit kaldı.
Kuru fasulye, barbunya, nohut ve börülce gibi bakliyat ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi oranları Haziran ayına kadar sıfıra indirildi.
İsviçre’den sonra İtalya’dan da fındık ithalatında lider olan Türkiye’ye alternatif arayışlarına dair açıklama geldi. Tedarik listesinde Kanada ve Şili gibi ülkelerin adı geçiyor.
Tohum, bitki koruma, bitki besleme, sulama, yakıt ve pazarlama... Üreticilerin maliyetini karşılamakta en çok zorlandığı üretim girdisi hangisi?
Türkiye’nin 72. tarım bakanı olarak göreve başlayan Ahmet Eşref Fakıbaba tarımın sorunlarının üstesinden gelebilecek mi? tarlasera.com soruyor, takipçileri cevaplıyor.
Tarımda kayıtdışı çalışma oranının azaltılması için yabancı uyruklu kişilere tarım alanında çalışma izni verilecek.
Tarım alanlarının yabancı yatırımcılara satışına izin verilmesinden bu yana toplam 2 bin 159 dekar arazinin satışı yapıldı.
Nohuttan sonra kuru fasulyede de ithalatı arttırma kararı alındı. Fasulyede Eylül ayına kadar kaldırılan gümrük vergisi kırmızı biberde de düşürülecek.
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından üreticilerin kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağı ve gıdada hileye verilen cezaların arttırılacağı açıklandı.
Geçtiğimiz yılın en önemli tarım olayı ve yıldız ürünü hangisiydi? 2017'de tarımın başlıca gündemi ne olmalı? Anketimize katılarak görüşlerinizi iletebilirsiniz.
Şekerpancarında bu yılın avans alım fiyatı açıklandı. Ton başına 210 TL olarak belirlenen fiyat geçtiğimiz yıla oranla yüzde 15 oranında artmış oldu.
Türkiye’den ithalatın yeniden başlamasının önünde ciddi bir engel olmadığını belirten Rusya gıda denetimi yetkilileri, domateste büyük çaplı ihracat yapan üreticilerin öncelikli olduğunu söyledi.
Bakanlığın açıkladığı kararla bu yıl içinde ziraat odaları ve üretici örgütlerinde bin 700 tarım danışmanı istihdam edilecek.
Sebze-meyve ürünlerinde tüketiciye yansıyan fiyat farkının giderilmesine yönelik düzenlemeler Meclis’e sunulmaya hazırlanıyor.
YÖK, LYS'de ziraat fakültesi bölümlerine ilk 3’te giren öğrencilere burs verileceğini açıkladı. Öte yandan ziraat mezunlarının yüzde 12’si işsiz.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!