E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Şubat sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
5.10.2016
Türkiye’den ithalatın yeniden başlamasının önünde ciddi bir engel olmadığını belirten Rusya gıda denetimi yetkilileri, domateste büyük çaplı ihracat yapan üreticilerin öncelikli olduğunu söyledi.
Türkiye-Rusya arasında yaşanan uçak krizinden bu yana neredeyse 1 yıl oldu. Krizin ardından durma noktasına Türkiye-Rusya arasındaki tarımsal ticaretine dair umutlar yaz aylarında esen “barış” rüzgarlarıyla artmıştı. Ancak henüz somut bir gelişme yaşanmış değil.
Rusya’da ithal tarım ürünlerini denetleyen Rosselkhoznadzor’un başkanı Sergey Dankvert, dün yaptığı açıklamada, Türkiye’den yeniden sebze-meyve alımının önünde ciddi bir engel olmadığını belirtti.
Domateste ağır bilanço
Rusya’ya yapılan ihracatın en önemli kalemi bilindiği gibi domates. Domates büyük partiler halinde ithal edildiği için gıda güvenliği kontrollerinin daha zorlu olduğunu söyleyen Dankvert, bu üründe ihracatın yeniden başlaması konusunda büyük çaplı üreticilerin öncelikli olduğunu söylüyor.
2016’nın ilk günü itibariyle başlayan ambargo neticesinde yılın ilk yarısında domates ihracatında yaşanan zarar 65 milyon doları bulmuştu. Temmuz ayında yapılan görüşmelerin ardından buzların eridiği duyurulmuş, ancak Rus yetkililer ihracatın yeniden başlaması için henüz erken olduğu yönünde açıklama yapmıştı.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Bitki bilimi insanlığı yakın geleceğe hazırlamak için daha sürdürülebilir gıdalar geliştirmenin peşinde. Araştırmacıların bu açıdan rol model olarak önerdikleri bitki ise hem tanıdık hem yepyeni bir isim!
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.