E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Kabuğuyla birlikte tüketilen tek turunçgil meyvesi olan kamkat kokusu ve tadıyla tüketiciyi cezbettiği kadar narenciye üreticileri için de kârlı bir alternatif sağlıyor.
paylaş
Bitki koruma devleri Dow ve DuPont’un birleşme süreci tamamlandı. DowDuPont adını taşıyacak şirket 3 farklı bölümden oluşacak.
Almanya’da üretilen organik poşetler içlerindeki tohumlar sayesinde yalnızca geri dönüşüme değil bitkisel üretime de katkı sağlıyor.
Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yönelik tarımsal eğitim programı başlatıldı. Hedef 900 sığınmacıyı tarım alanında istihdam etmek.
Modern seralarda düzenlenen düğünler hem yeni düğün sahipleri hem de konuklar için bambaşka bir deneyim vaat ediyor.
Hindistan’da domatesin fiyatı 5 katına çıkarken hükümet hırsızlık olaylarına karşı tezgahların başına silahlı muhafızlar yerleştiriyor.
ABD ve Çin arasında imzalanan tarımsal ticaret anlaşması iki ülkenin küresel tarım sektöründeki yeni yönelimleri konusunda önemli ipuçları veriyor.
Bayer, Monsanto ile yaptığı satın alma anlaşmasının onaylanabilmesi için tohum markasını satışa çıkarıyor. Markanın en büyük talibi ise Syngenta.
Tarım sektörünün iki büyük oyuncusu BASF ve Sumitomo, yeni bir fungisit bileşiğinin geliştirilmesi için innovasyon güçlerini birleştirdiklerini açıkladı.
Tarım yapmanın keyfini sanal ortamda yaşamak isteyenler için geliştirilen Farming Simulator’ın yeni versiyonu mobil cihazlar için indirilebilir hale geldi.
Bitki ıslahı ve genetik biliminde yepyeni bir kapı aralayan CRISPR yöntemiyle üretilen ilk ticari ürün olan mısırlar 2020 yılında pazara sunulacak.
Baklagil türlerinden elde edilen atıklar ve bunlardan elde edilen yağlar vasıtasıyla ekolojik plastik maddesi üretildi.
Saksı bitkilerinden elde edilen enerji ile cep telefonlarını şarj edebilen aygıtlar yeşil enerjinin en taze örneklerini oluşturuyor.
Bilim insanları bitki köklerinin büyümesini üç boyutlu görüntüleme yöntemi sayesinde tüm ayrıntısıyla incelemeyi başardı.
Bilim insanları buğday kepeğinden besin takviyesi ve plastiğe alternatif malzeme üretmenin mümkün olduğunu ortaya koydu.
İngiltere’de yenilenebilir enerji üreten bir firma kesilen çimlerin artıklarını biyoyakıta dönüştürüyor.
Tarıma dair istatistiki verilerin bir araya getirileceği 2020 Dünya Tarım Sayımı Programı için çalışmalar hız kazandı.
“Marslı” filmi gerçek oldu; bilim insanları Peru’da Mars gezegenine benzer koşullara sahip deneme serasında patates üretmeyi başardı!
Bitki koruma sektöründeki dev birleşmeye onay çıktı. Avrupa Birliği Komisyonu’nun Dow-DuPont arasındaki anlaşmaya koşullu onay verdiği açıklandı.
Tarımsal üreticilere yönelik üretilen arazi motorları, tarla koşullarında ulaşım için traktör kullanma sorununu da giderecek cinsten.
ABD’de geliştirilen geri dönüşüm robotu, gıda atıklarını ev ortamında gübreye çevirerek bitkiler için besine dönüştürüyor.
Geleneksel tahıllarda büyük verim artışları devri geride kalırken, uzmanlara göre “daha çok üret” felsefesinin yerini “daha az kaynak ile daha çok üret” almalı.
Uzayda tarım hayali sonunda gerçek oluyor. BASF firması ile üç Alman öğrencinin geliştirdiği V3PO, SpaceX CRS-10 isimli NASA roketiyle uzaya fırlatılıyor.
ABD’deki robot arılardan sonra bu kez de Japonya’da bitkileri döllemede kullanılan mini “drone” arılar geliştirildi.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!