Almanya’da üretilen organik poşetler içlerindeki tohumlar sayesinde yalnızca geri dönüşüme değil bitkisel üretime de katkı sağlıyor.
Almanya’da bir market zinciri 10 haftada toprağa karışan çevre dostu poşet üretti. FeedItBag adını taşıyan poşet doğada çözünmekle kalmıyor, içinde yer alan tohumlar sayesinde doğaya yeni bitkiler kazandırıyor!
Perakende gıda şirketi Edeka’nın geliştirdiği proje çevreye zarar veren plastik poşetlerin yerine geri dönüşüme katkı sağlayan bir alternatif yaratmayı amaçlıyor. Mısır nişastası gibi toprakta kolayca çözülebilen malzemelerden üretilen FeedItBag’i kullandıktan sonra gönül rahatlığıyla doğaya bırakmak mümkün.
Poşet tohum, atıklar ise gübre!
Ürünü diğer organik paketlerden ayıran şey ise aynı zamanda bir bitki üretim aracına dönüşebilmesi. Bunun için poşeti yalnızca organik atıklarla doldurulduktan sonra toprağa gömüldükten sonra biraz bakım yapmak yeterli.
FeedItBag’in içinde yer alan domates, patlıcan ya da armut gibi farklı tohumlar toprakta büyürken, poşetle birlikte atılan organik atıklar ise tohumların gelişimi için birer gübre işlevi görüyor. Tüketici hangi bitkiyi yetiştirmek istiyorsa, ona uygun poşeti seçebiliyor.
Tüketiciler deneyimlerini paylaşıyor
Yeni nesil poşetler tüketiciler tarafından fazlasıyla ilgi görürken tüketicilerden sosyal medyada deneyimlerini paylaşmaları istendi. Diğer market zincirleri tarafından da büyük beğeni toplayan FeedItBag için Avustralya ve İsviçre’de de yeni anlaşmalar imzalanmaya hazırlanıyor.