E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
2 yıldır üretim fazlası ve düşük fiyatlarla boğuşan patateste 2013 itibariyle ihracat artışı piyasayı sevince boğdu. Son 4 ay süresince 32 bin 757 tonluk patates ihracatı gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, bunun 2012 yılının toplam ihracatının 5 katına denk geldiğine dikkat çekiyor.
paylaş
Antalya'da bilinçsiz pestisit kullanımı arı telefine yol açtı. Finike ilçesinde arıcılıkla uğraşan Adem Kösem, bal sağma işlemine 1 hafta kala yaşanan arı ölümleri sonrasında zamanında yapılan ilaçlamanın önemine dikkat çekti.
“Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasa Tasarısı” dün Bakanlar Kurulu'nun imzasına açıldı. Tasarı, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.
Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında AB standartlarında tarım üretimi için 42 ilden bin 627 proje başvurusu alındı. En çok başvuru Tokat’tan geldi.
Gübretaş’ın 60. yıl anısına düzenlediği ve 81 ilden 1 milyon 100 bin üzerinde rekor bir katılımın olduğu “Nar Gibi Kampanya” ve “Eken de Kazanıyor Biçen de” adlı satış kampanyaları 61 farklı ilden 344 kişiye farklı hediyeler kazandırdı.
Geçtiğimiz hafta Silifke'den Rusya'ya başlayan çilek ihracatının yarattığı coşku kısa sürdü. Rusya'nın bugün itibariyle "Batı çiçeği güvesi" taşıdığı gerekçesiyle 18 ton çileği geri göndermeye karar verdiği bildirildi.
Zirai ilaç sektöründe toplam 60'dan fazla farklı ülkede hizmet veren Sumitomo Corporation firmasının Türkiye iştiraki olan Sumi Agro Turkey, gerçekleştirdiği lansman ile sektör paydaşlarına "merhaba" dedi.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (Çay-Kur) çay ithal edebilme yetkisi tanıyan yasal değişiklikler yürürlüğe girdi. Çay-Kur'un ana statüsünde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlandı.
Yoğurdu ile ünlü Silifke’nin namı artık çileği ile de ülke sınırlarını aşıyor. Silifke’nin çileği şu günlerde Rusya’nın çilek severlerinin damaklarını tatlandırıyor.
"Tarım Sigortalarının Gelecek 10 Yılı" başlıklı çalıştayda söz alan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "10 paket sigara parasına 50 dönüm buğday ekili arazinizi her türlü riske karşı sigorta ettirmiş oluyorsunuz" dedi.
Konya Şeker 2012-13 kampanya dönemi içerisinde üreticilere 510,8 milyon liralık ödeme yaptığını duyurdu.
Geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın nükleer enerji ve Türkiye-ABD ortaklığı üzerine açıklamaları çok tartışıldı.
Bakanlar Kurulu, Malatya, Çorum ve Denizli'deki 5 yerleşim yerini tarım reformu uygulama alanı ilan etti.
'1000 Günde 1000 Gölet: GÖL-SU Projesi' kapsamında büyük sulama alanlarının yer almadığı kırsal kesimlerde göletler oluşturularak sulu tarıma geçilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Salça ve Püre Tebliği Taslağı'nı yayınlandı. Taslağa farklı çevrelerden, çok farklı tepkiler var.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden (TZOB) yapılan açıklamada tarım sektörünün 2012 yılında yüzde 3,5 oranında büyüme gösterdiği belirtiliyor.
Tarım alanlarında arı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla alınan önlemler konusunda tarla ve bahçe sahipleri ile arıcılar uyarıldı. Uzmanlar, zirai mücadelede doğru zamanlamanın önemine dikkat çekiyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı çalışma Türkiye'nin tarım alanlarını bilgisayar ortamına taşıyor. Yaklaşık 30 milyon tarım parselinin uydu görüntülerini bir araya getiren çalışma, bu alanların arazi özelliklerini belirlemeyi amaçlıyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yıllık rakamlara göre, tarımda istihdamın 2012 yılında 46 bin kişi azaldığını bildirdi.
Samsun'da tarımsal atıkları evsel yakıta dönüştürülüyor. Samsun Enerji Tarımı Araştırma Merkezi'nin geliştirdiği proje çay, fındık ve çeltik atıklarının konutlardaki ısıtma sistemlerinde kullanılmasını amaçlıyor.
Son olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Ekim ayında kamu ve akademik kuruluşların görüşüne sunulan "Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği" Başbakanlığa yollandı.
Bugün Dünya Su Günü! Yaşamın kaynağı suyun en büyük taliplisi ise tarım sektörü. Su kaynaklarının yüzde 75'ini tarımda değerlendiren Türkiye'nin yüzey ve yer altı su potansiyelinin yılda ortalama 112 milyar metreküp olduğu belirtiliyor. Peki bu su Türkiye'ye yeterli mi?
Tarım işçileri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili Sosyal Güvenlik Sigortası kapsamına alınıyor. "Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Protokolü" başlığıyla hazırlanan anlaşma, tarım işçilerinin karşılaştığı sağlık, eğitim ve beslenme sorunlarını gidermeyi hedefliyor.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!