tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

19.4.2013 07:16:42

Karadenizli üreticiler standardı yükseltme peşinde

Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında AB standartlarında tarım üretimi için 42 ilden bin 627 proje başvurusu alındı. En çok başvuru Tokat’tan geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan Vekili Kerem Akgündüz, bu yılın ocak ayında kurumlarınca 42 ili kapsayan 9. başvuru çağrı ilanının yayınladığını vurgulayarak, bu çağrı döneminde yatırımcıların yoğun ilgisi sonucu, 42 il koordinatörlüğünde bin 627 proje başvurusunun alındığını söyledi. IPARD'ın çağrısında 10 alt sektöre destek verildiğini dile getiren Akgündüz, en çok proje alınan illerin 168 projeyle Tokat, 152 projeyle Samsun, 146 projeyle Sivas, 119 projeyle Amasya ve 96 projeyle Ankara olduğunu ifade etti. Akgündüz, TKDK vasıtasıyla yapılacak bu yatırımların ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını anlatarak, IPARD kapsamında kırsal alanlara yönelik yatırımlara 1 milyar 165 milyon avro hibe desteği sağlanacağını vurguladı. Akgündüz, IPARD'la Türkiye'de AB standartlarında tarımın hedeflendiğini dile getirerek, programla tarım ve kırsal nüfusun gelir düzeyinin yükselmesine ve yaşam koşullarının iyileşmesine olanak sağlanmasının beklendiğini söyledi. IPARD destekleri; tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve standartlarının yükseltilmesi, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi gibi farklı alanlar oluşturulan projeler için veriliyor.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.