tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

12.4.2013 08:04:12

Silifke’nin çileği, seni kimler yemeli…

Yoğurdu ile ünlü Silifke’nin namı artık çileği ile de ülke sınırlarını aşıyor. Silifke’nin çileği şu günlerde Rusya’nın çilek severlerinin damaklarını tatlandırıyor. Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin’in Silifke ilçesinde, çilek ve domates ihracatı başladı. İlçede üretilip Rusya’ya ihraç edilen çilek ve domatesler şu günlerde Silifke üreticisine hareketli günler yaşatıyor. Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, çilek ve domates ihracatının aynı anda başlamasının yörede sevinçle karşılandığını söylüyor. Hasat sezonunun temmuz ayı sonuna kadar süreceğine dikkati çeken Türer, herkesin gönül rahatlığıyla Silifke çileğini tüketebileceğini belirterek, “Silifke çileği dünyada tanınır hale geldi. Böylelikle yoğurdu ile bilinen Silifke artık çileğiyle de ün kazanmaya başladı. Çiftçilerimiz de en kaliteli çileği üretmek için var gücüyle çalışıyorlar” diyor. Çileğin şu anda iç piyasa için üreticilerden kilosunun 1.30 liraya, ihracat için 1.80 liraya alındığını, domatesin ise iç piyasa için 1,45 liraya, ihracat için 1,60 liraya alındığını söyleyen Türer, geçen yıl çileğin ortalama fiyatının 1 ila 1,20 lira arasında satıldığını, fiyatların bu yıl aşağı düşmesinin beklenmediğini ekledi.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.