Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Olaylar | Türkiye’den tarım haberleri

Gelişmiş biyoyakıtlara geçiş

Avrupa Konseyi’nin biyoyakıtlar ve yanlış arazi kullanımına ilişkin yönergesi Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edildi.

Bir şey yapmalı!

Tarım sektörünün Türk ekonomise olan katkısı tartışılmaz. Ancak tarımsal üretimin başarısı kanıtlanmışken, gıda enflasyonunun artması, ortada derhal çözülmesi gereken sorunlar olduğunu gösteriyor.

Çiriş otu nelere kadir!

Türkiye'nin hemen her yöresinde endemik olarak yetişen çiriş otu, yabani pırasa olarak da biliniyor.

Şevketi bostanın ikinci baharı

Bilinçsiz toplama yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan şevketi bostan otunun tarlada üretilmesi için uygulama sahaları oluşturuldu.

Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun!

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun!

Fındığa neler oluyor?

Türkiye’nin en önemli tarım ürünlerinden olan fındık, aynı zamanda dünya pazarında ihracat oranlarıyla da başı çeken bir ürün. Ancak fındık rekoltesindeki düşüş ve artan fiyatlar göz korkutuyor.

Topraktan gelen krediye gidiyor

Türkiye Tarım ve Kredi Kooperatifleri’nin verilerine göre, üreticilerin son 12 yılda altığı kredi 20 kat arttı.

Doktor hünnap şifa dağıtıyor

Anavatanı Suriye olan hünnap, ünnap, çiğde, Zizypphus vulgaris ya da rhamnaceae olarak da biliniyor.

Havalar ısındı, fiyatlar düştü

Geçtiğimiz günlerde sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalya’da soğuk bir kış yaşadıklarını ve bu sebeple kısıtlı bir üretim gerçekleştiğini söylüyor.

Zeytin sektöründen talepler

Geleceği parlak bir sektör olan zeytin ve zeytinyağı için güçbirliğine giden sektör yetkilileri son olarak Gaziantep Ticaret Borsası’nda biraraya geldi. Toplantı sonrası kamuoyuna açıklamalarda bulunan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ sektörün taleplerini açıkladı.

Konya Ovası'na bereket suları

Konya Ovası Projesi (KOP) meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında hayata geçirilen “Mavi Tünel” ile Akdeniz’e dökülen sular, artık Konya Ovası’na dökülüyor.

Dört mevsim pırasa

Tüm genleri saflaştırılmış, dört mevsim üretilebilen pırasa türleri geliştirildi.

Yeşil erik için en güzel günler

Baharın geldiğinin, yaz günlerinin başlangıcı olduğunun en güzel kanıtlarından birisi de yeşil erik. Bugünler yani Mayıs ayı sonları ise yeşil erik için en güzel günler.

Süs bitkilerinde işçi ve teşvik açığı

Türk süs bitkileri sektörü, yanlış teşvik sistemi ile işçi sorunu yaşıyor. Türkiye'ye yıllık 85 milyon dolar ihracat geliri kazandıran sektörün rahatlaması için yeni stratejilere ihtiyaç var.

Doğu Anadolu'ya bereket yağmuru

Kaplıcalarıyla ünlü Ağrı’nın Diyadin ilçesinde jeotermal kaynakların etkin şekilde kullanılması için girişimlerde bulunan yetkililerin açıklamalarına göre, bozkır topraklarıyla ünlü şehir yakında berekete kavuşacak.

Buğdayın 2015 ümidi

Türkiye’nin en önemli tarım ürünlerinden olan buğday, 2014’te hava koşullarında yaşanan olumsuzluklar yüzünden seneyi normalden daha düşük bir rekolteyle kapattı. Ancak bu sene durum farklı olacağa benziyor.

Dünya İklim Günü Kutlu Olsun!

Bugün "15 Mayıs Dünya İklim Günü".

İsmi daha çok duyulacak

Maydanozgiller familyasından bir bitki olan rezene bugüne kadar kış çayları arasında sayılan bir bitkiydi. Bugün ise rezene, farklı şekillerde kullanımları duyuldukça Türkiye’de daha çok tercih edilen bir bitki haline geldi.

Bugün Dünya Çiftçiler Günü!

tarlasera ekibi olarak; dünyayı besleyen cefakâr ve yürekli çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlarız.

Kuru meyvede çeşitlilik artıyor

Türk kuru meyve sektörünün son yıllardaki yüksek ihracat ve üretim rakamları, sektörün paydaşlarını yeni çeşitlere yöneltiyor. Meyve çeşitliliğini arttırmak için çeşitli projeler de yürütülüyor.

Ölü tohumlar canlanıyor

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) depolarında tohumlar, Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nün bilimsel çalışmaları sayesinde yeniden çimlendirildi. Tohum araştırma ve geliştirme ekibi, bu süreçte, iki bilimsel buluşa da imza attı.

Tarım kitapları arasında bir ilk!

Dr Mehmet Uyanık’ın yazdığı eser, tüm zirai eğitim, yönetim birimlerine, tarımsal araştırma ve tohumculuk kuruluşlarının boşluğunu dolduracak.

Ayçiçeğinden elektrik üretilecek!

Papatyagillerin Türkiye’de en çok bilinen üyesi olan ayçiçeği, nam-ı diğer günebakanın kullanım alanı gitgide genişliyor. Şimdilerde ayçiçeği, elektrik üretimi için yakın markajda.

Devamını Yükle
10