Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Olaylar | Türkiye’den tarım haberleri

Diyarbakır’da Karpuz ve Kültür Festivali

Karpuz ve Kültür Festivali 19 Eylül tarihinde başlıyor.

Yıldıztepe’de imece

Hünkarın beğendiği, imamın bayıldığı bu sebze Nazilli'nin Yıldıztepe mahallesi sakinlerine iş olanağı sağlıyor.

“Süper incir”

İncir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri ve tam bir şifa kaynağı. Ancak uzmanlar uyarıyor.

Buğdayda “sıkıntı yok!”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) durum buğdayı üretiminde sıkıntı olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Fındıkta kazanılan şekerlemede kaybediliyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı açıklamada fındığın yönetilemediğini dile getirdi.

İstanbul'da atıklardan gübre üretimi

İstanbul'un Kartal ilçesinde yürütülen bir proje, ilçede toplanan atıkların kırmızı solucan gübresi olarak kullanılmasını sağlıyor.

Mısırda gün satış günü

Mısırda bu yılın satış fiyatı ton başına 735 TL olarak belirlendi. Fiyat belirlerken "ekiliş durumu, verim, kalite, maliyet ve diğer piyasa unsurları"nın dikkate alındığını belirten Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2013'ü "verimli geçen bir yıl" olarak tanımlıyor.

Söke narenciyede birleşti

Narenciye üretiminin günden güne arttığı Aydın'ın Söke ilçesinde Ege'nin üretici birliklerine bir yenisi daha eklendi ve altyapı çalışmalarını tamamlayan Söke Narenciye Üreticileri Birliği kuruldu.

Antepfıstığı olmadan olur mu?

Antepfıstığında 75 TL'ye kadar çıkan fiyatlar tatlı üreticilerini isyan ettirdi. Piyasada karaborsa oluştuğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası'ndan Veysel Murat, bir süre baklavada Antepfıstığı kullanmamayı düşündüklerini söylüyor.

İki gözü iki çeşme!

Türkiye'de yoğun olarak İzmir-Çeşme yarımadasında yetişen sakız ağaçlarının üretiminin desteklenmesi yönündeki girişim reddedildi. İzmir İl Genel Meclisi'nin sunduğu teklifi reddeden Gıda, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı'nın gerekçesi ise "sakız ağacının bir meyve türü olmaması" şeklinde oldu.

Depodan çok çatıya ihtiyaç var

Antep fıstığında geçtiğimiz yıldan beri yükseliş eğilimi gösteren fiyatlar adeta zirveye ulaştı. Nevzat Aslan, Antep fıstığında fiyatların kontrol edilebilmesi için bir kurumun oluşturulması gerektiğini belirtiyor.

Vilmorin ıslah gücünü paydaşlarına tanıttı

Vilmorin, profesyonel ve amatör gurubuna yönelik üretiminin can damarı sayılabilecek AR-GE bölümünü, süregelen ıslah çalışmalarını ve üretim sahasını paydaşlarına açtı.

Syngenta Türkiye dünyayı besliyor

Syngenta Tarım Sanayi A.Ş.,2012 yılında “Bitkisel Yağlar ve Yağlı Tohumlar” alanında en çok ihracat gerçekleştiren firma sıfatı ile birinciliği elde etti.

Bir şey yapmalı!

Türkiye Ziraat Odaları Birlİği (TZOB) yaptığı araştırmada, Türkiye'de 1 kg kütlü pamuk üretim maliyetini 1 lira 74 kuruş olarak ölçtü. Bu yüksek maliyetlerin pamuk üreticisini üretimden kaçırdığı ve farklı ürünlere yönelttiği belirtiliyor.

Krediye bağlılık artıyor

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, tarımda kredi başvurusu ve ek finansman arayışının son 7 yılda çok yüksek boyutlara ulaştığını belirtiyor.

Üzümler 'sırat köprüsü'nü geçemedi

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselkhoznadzor), bu kez de "Batı çiçek tripsi" bulunduğu gerekçesiyle Türkiye'den gelen üzümlerin ülkeye girişine izin vermedi.

Avrupa tarımının kökeni Türkiye mi?

Türkiye'de bir süredir hummalı bir uluslararası arkeolojik çalışma yürütülüyor. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa ve Anadolu Neolitik Dönemleri Köprüsü (BEAN) isimli proje, Avrupa uygarlıklarında tarımın köklerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Devamını Yükle
10