tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

19.9.2013 08:04:17

Vodafone-Bayer işbirliğiyle modern bitki koruma

Vodafone Türkiye’nin Bayer Türk ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında hayata geçirilen Modern Bitki Koruma Programı, Vodafone Çiftçi Kulübü üyelerine hizmet veriyor. Modern Bitki Koruma Programı, modern bitki koruma yöntemleri ve üretim teknikleri yanında bitki koruma ürünlerinin güvenli kullanımı uygulamaları sayesinde, tahmini yıllık yüzde 7’lik ürün artışı ve 20 milyon TL’lik değer artışı sağlayarak katılan üreticilerin ürün verimlerinde ve gelirlerinde artışı desteklemeyi hedefliyor. Program, Mart 2013 ortalarından itibaren 29 gün boyunca 26 farklı noktada Vodafone Çiftçi Kulübü TIR’ında düzenlenen eğitimlerle ülke çapında 5 binden fazla üreticiye tanıtıldı. Bayer’in uzmanlığıyla, 6 coğrafi bölge için özel olarak hazırlanan, bitki hastalık ve zararlıları ile yabancı otların kontrolü ve 42 farklı bitki koruma ürünü ile ilgili bilgiler içeren mesajlar, ücretsiz olarak 780 bini aşkın üreticinin cebine ulaştırıldı. “Dünya genelinde 120’nin üzerinde ülkede 18 binden fazla çalışanla faaliyet gösteren Bayer CropScience bitki koruma, tarım dışı haşere kontrolü, tohum ve bitki biyoteknolojisi alanlarında dünyanın önde gelen yenilikçi bitkibilimi şirketleri arasında” diyen Bayer Türk CEO’su Dr. Axel Hamann ise proje ile ilgili şunları söylüyor: “Gıda arzının karşılanması ve toplumun refahının garanti altına alınmasını sağlayacak inovatif çözümler geliştirilmesinin gerekliliğinin farkındayız. AR-GE alanında 2011 ile 2016 yılları arasında gerçekleştirmeyi taahhüt ettiğimiz 5 milyar dolarlık yatırım bu konuya verdiğimiz önemi ortaya koyuyor. Tarım sektörü yoğun, karmaşık ve birbirine bağlı sorunlarla karşı karşıya. Bayer CropScience da tüm bu sorunlarla mücadele ediyor. Dünya çapındaki yoksulluğu ve açlığı azaltmak için yapabileceğiniz en akıllıca katkı; küçük çiftlik sahiplerinin daha fazla mahsul yetiştirmelerine ve daha fazla gelir elde etmelerine yardımcı olmak. Türkiye’nin verimlilik artışı sağlayan daha sürdürülebilir ve çevreye uyumlu tarım uygulamalarına ihtiyacı var.”

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.