Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Olaylar | Türkiye’den tarım haberleri

Kaynana dili'nin DNA'sı çıkarıldı

Çukurova'da tarıma elverişsiz arazilerde kendiliğinden yetişen, halk arasında "kaynana dili" olarak bilinen dikenli incirin en iyi türü belirlenmeye çalışılıyor.

Üç dakikada yeni sera

Samsun Çarşamba'da seracılık yapan üreticiler, toprağını dinlendirmek için yerini değiştirmek zorunda oldukları 2,5 ton ağırlığındaki sera için raylı sistem geliştirdi.

Mısır tarlasında fil fosili sürprizi

Kahramanmaraş’ta bir üreticinin mısır ekmek için sürdüğü tarlada antik fil fosili olduğu düşünülen parçalara rastlandı.

Piyalepaşa Bostanı otoparktan kurtuldu

İstanbul’un tarihi bostanlarından olan Piyalepaşa Bostanı’na yapılması planlanan yeraltı otoparkı için projeyi durdurma kararı verildi.

Edirne'ye katı atık tesisi

Edirne'ye kurulacak katı atık tesisinin yapım çalışmalarına başlandı. 160 dönümlük alana kurulacak tesisin 120 dönümünde depolama yapılacak.

Kuru üzümde tahminler olumsuz

Ege'de ilkbaharda don ve dolu nedeniyle zarar gören üzüm bağlarında bu yıl yüzde 40 rekolte kaybı yaşanacak.

Mısırda tarihi rekor

Mısırda bu yıl Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesini bekliyor. TÜİK'in raporuna göre üretim 6 milyon 300 bin tonu bulacak.

Tarım akaryakıt sektörüyle buluşuyor

Motorine katılacak biyodizelin atık yağın yanı sıra bitkisel ham yağdan da oluşmasının planlanması, tarım ve akaryakıt sektörünü buluşturacak.

Çileklere yapay koku

İzmir-Bostanlı Pazaryeri’nde bir satıcının, çileklerin üzerine ‘çilek kokulu sprey’ sıktığı tespit edildi. Sprey sıkılarak koku verilen 200 kg çilek imha edildi.

Çeltikte mantara uçakla ilaçlama

Türkiye'de en büyük çeltik üretiminin yapıldığı yer olan İpsala’da, çeltik ekili araziler mantar hastalığına karşı uçakla ilaçlanıyor.

Gümüşhane'de 29 sera kuruluyor

Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün hazırladığı ‘Örtü Altı Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi’ projesi kapsamında İl Özel İdaresi’nin destekleriyle 2015 üretim sezonunda 29 adet sera yapılacak.

Fındık cipsi geliyor

Fındık Araştırma Enstitüsü (FAE) tarafından başlatılan proje kapsamında fındıktan cips üretilecek.

Dünyanın ilk fındık borsası Türkiye’de

Dünyanın ilk fındık borsası, Türkiye’nin fındık merkezi Giresun’da kuruluyor.

Isparta'da 1300 yıllık tahıllar bulundu

Isparta’daki Pisidia Antiocheia antik kentindeki arkeolojik kazılarda, yedinci yüzyıla ait olduğu sanılan tahıllar ortaya çıkarıldı.

Endemik türler geleceğe aktarılıyor

Endemik ve nesli tehlike altında olan bitki türlerinin korunması için Bolu’da Bitki Gen Bahçesi kuruluyor.

Bor fındığın ilacı olacak

Ordu’nun en önemli tarım ürünü olan fındıkta kalite ve verimin arttırılması amacıyla yapılan çalışmalar fındık bahçelerin yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğu ve bu sorunun borlu gübreyle büyük oranda çözülebileceğini gösterdi.

Karabuğday için beklenti yüksek

Çankırı’da “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkilerinin Üretimini Geliştirme” projesi kapsamında karabuğday ekimi yapıldı.

Kiraz ihracatına mantar darbesi

Türkiye’nin meşhur Ziraat–900 (Napolyon) cinsi kirazın ilkbahar ve hasat öncesindeki aşırı yağışlardan etkilenmesiyle yol açtığı mantar hastalığı nedeniyle ihracat 20 bin tondan yaklaşık 3 bin tona düştü.

Ceyhan Nehri verimli topraklarla buluştu

Orta Ceyhan Menzelet Projesi’nin ilk etabının tamamlanmasıyla, 46 bin 540 dekarlık tarım arazisi suya kavuştu.

Turunçgil ihracatında hedef mandalina

Mandalinanın, dünya pazarının yüzde 40-50’sini oluşturması ve tüketiciler tarafından daha çok tercih edilmesi, Türkiye’nin turunçgil ihracatındaki yönünü de değiştiriyor.

Hevsel Bahçeleri dünyanın geleceğe mirası oldu

Hevsel Bahçeleri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası listesine alındı.

Salyangoz dışkısından “gübre” ürettiler!

Salyangoz dışkısından gübre üreten Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK'ın düzenlediği araştırma projeleri yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Kuru meyve standartları belirleniyor

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu toplantısı bu yıl İzmir’de gerçekleştiriliyor. Toplantı sonrası alınacak kararlar kuru meyvede dünya standartlarını belirleyecek.

Devamını Yükle
10