E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
2015-10-09 08:03:47
Doğada kendiliğinden yetişmekte olan ıtri ve tıbbi bitkilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürüttüğü proje ile bilinçli üretimine destek veriliyor. Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi ile ilaç, gıda ve kozmetik gibi farklı sektörlerde ham madde olarak kullanılan ve doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin bilinçli tarımının yapılması planlanıyor. Dünyada yaygın olan 300 ıtri ve tıbbi bitki türünün büyük kısmı Türkiye topraklarında mevcut. Ülkede var olan biyolojik çeşitliliğe ve tarımsal değerlere sahip çıkılması gerekiyor. Bu proje ile aynı zamanda var olan türlerin devamlılığının sağlanması da planlanıyor. Proje şimdilik 25 ilde uygulandı. Hatay ilinin defnesi ve zahteri, Denizli’nin kekiği, Karabük’ün safranı, Muğla ve Aydın’ın adaçayı, Isparta’nın lavantası gibi birçok ürün, üreticiler için alternatif kaynak haline gelmesi bekleniyor. Türkiye’nin ıtri ve aromatik bitkilerce zengin topraklara sahip olması ve birçok bitkinin doğada gelişigüzel bir şekilde yaşıyor olması proje başarıya ulaştığında üreticiye yeni üretim kapısı olacak. Daha da ilerlemesi planlanan proje ile birlikte özellikle kırsal kesimlerdeki üreticiler için üretim alternatifi olması sonucunda gelirlerini yükseltmeleri öngörülüyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.