E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
20.9.2015 10:27:06
Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ve pek çok ülkede meyvesi için yetiştirilmekte olan guava meyvesinin üretimine Mersin’de başlandı. Anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'nın kuzeyi olan ve günümüzde Güney Asya, Hawaii, Karaipler ve Afrika'da ziraati yapılmakta olan guava meyvesi artık Türkiye’de de yetiştirilmeye başlandı. A vitamini, C vitamini, folik asit, potasyum, manganez, bakır gibi elementler açısından zengin olan guava meyvesinin, düşük kalorili olduğu bilinen herhangi bir türünün bir tanesi bile bir portakalın 4 katı kadar vitamin içerebiliyor. Vitamin çeşidi bakımından oldukça zengin ve likopen seviyesi yüksek olan guava, kanser hastalığına karşı koruyucu olmasının yanı sıra birçok hastalığa da iyi geldiği yapılan araştırmalarca biliniyor. Pek çok ülkede meyvesi için üretilen ve aynı zamanda tıp ve gıda endüstrisinde kullanımı olan guava, saksılarda rahatlıkla yetiştirilebilen nadir tropik bitkilerden biri olması ve sahip olduğu güzel kokusu ile bahçe ve evlerde de yetiştiriliyor. Guava meyvesini ilk fıdanı Mersin’de 5 sene önce deneme amaçlı dikildi. 2 yıl önce ise Meyve fidanlarından 400 tane daha yetiştirilmesi karar verildi ve gelecek sene ise 2-3 tona kadar hasat vermesi bekleniyor. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen meyvenin kilosu ise 7,5 liradan satışa çıkıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.