tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

18.1.2018

tarlasera.com bu haberlerle gündemi belirledi

tarlasera.com bu haberleriyle gündemi belirledi

Yeni yüzü ile tarlasera.com 2 yılı geride bıraktı. İşte geçtiğimiz yıl içinde tarlasera.com’un en çok ilgi gören haberleri…

Kendini baştan aşağı yenileyerek 2016 yılının 18 Ocak günü yeniden okurlarının karşısına çıkan tarlasera.com, o günden bu yana dijital alanda tarımsal yayıncılığın yenilikçi yüzü olmaya devam ediyor. Bugün itibariyle ikinci yaşına giren yeni tarlasera.com, geçtiğimiz 1 yıl içinde en çok ilgi gören, ses getiren ve tarımın gündemini belirleyen haberlerini derledi.

Karadeniz’de HES çok, SİT yok!

Geçtiğimiz yılın başında 212 ovanın tarımsal SİT alanı kabul edilerek koruma altına alındı. Ancak son yıllarda doğal ve tarımsal alanları hızla hidroelektrik santrali (HES) projelerine kurban edilen Karadeniz’den hiçbir geleneksel ova açıklanan listede yer almadı. tarlasera.com’un dikkat çektiği bu durum geniş yankı uyandırdı.

tarlasera-com-bu-haberleriyle-gundemi-belirledi2.jpg

Her serada farklı bir coğrafya mümkün

tarlasera.com yıl boyunca üreticilerin tarım alanlarında en çok karşılaştığı hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerinden amatör üreticilere yönelik pratik bilgilere kadar pek çok konuda özel yazı dizisi hazırladı. Bunların arasında en çok ilgi çekeni ise seralarda kullanılan iklimlendirme yöntemlerine dair bilgiler içeren yazı dizisi oldu.

Yeni pestisit yönetmeliğinin ayrıntıları

Bitki koruma ürünlerinin satışına yönelik yönetmelik değişikliği yaz aylarında açıklanırken, zirai bayiler ve üreticiler yeni yönetmeliğe dair detayları ilk olarak tarlasera.com sayfalarında inceleme fırsatı buldu.

Bitki genetiğinde büyük dönüşüm: CRISPR

tarlasera.com’un bitki ıslahı ve genetik biliminde yepyeni kapıları aralayan CRISPR teknolojisini ve bu yeni yönteme dair uluslararası alanda süren tartışmaları konu aldığı haber geçen 1 yıl içinde takipçilerimizin en çok ilgi gösterdiği içeriklerden biriydi.

tarlasera-com-bu-haberleriyle-gundemi-belirledi5.jpg

Kız çocuklarına karşı ayrımcılık tarlada başlıyor

tarlasera.com Dünya Kız Çocukları Günü’nde kamuoyunun dikkatini tarımda çocuk işçiliğinin ve güvencesiz çalışmanın en büyük mağdurları olan kız çocuklarının sorunlarına yöneltti.

Doğadan toplanan bitkiler

İçerik ve görselliği üst düzeyde buluşturan Foto Galeriler tarlasera.com’un en beğenilen sayfalarından. tarlasera.com’un doğada kendiliğinden yetişen ve ticari anlamda da büyük bir potansiyel barındıran bitkileri derleyen haberi büyük ilgi gördü.

İzmir’e özgü bitki keşfedilirken yok mu oldu?

Yeni keşfedilen ve dünyada tek örneğine İzmir’de rastlanan Efe rezenesi bitkisinin, keşfedilmeden hemen önce soyunun tükenmiş olabileceğine dair haberiyle tarlasera.com Türkiye’de biyoçeşitliliğin korunması sorununa dikkat çekti.

tarlasera-com-bu-haberleriyle-gundemi-belirledi4.jpg

Orman eken adam Jadav Payeng

Hindistan’da sel ve erozyon nedeniyle çoraklaşan tarım arazilerini kendi çabasıyla 30 yılda verimli bir ormana dönüştüren Jadav Payeng’in tarlasera.com sayfalarında yer bulan öyküsü yoğun ilgiye mazhar oldu.

Organik tarım öğrencileri denklik bekliyor

Üniversitelerde son 5 yıl içinde açılan organik tarım işletmeciliği bölümleri ilk mezunlarını vermeye hazırlanırken, uzmanlık alanları tanımlanmadığı için işsiz kalma endişesi taşıyan öğrenciler seslerini tarlasera.com aracılığıyla duyurdu.

Havza desteklerinde neler değişti?

Hangi bölge hangi ürünün destekleneceğini gösteren havza bazlı destek listesi 2018’in ilk günleri itibariyle güncellendi. Üretici desteklerinde bir önceki yıla göre ne gibi değişiklikler öngörüldüğünü yalnızca tarlasera.com tüm ayrıntılarıyla inceleyerek okurlarına aktardı.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.