E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Ege'de ilkbaharda don ve dolu nedeniyle zarar gören üzüm bağlarında bu yıl yüzde 40 rekolte kaybı yaşanacak.
paylaş
Mısırda bu yıl Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesini bekliyor. TÜİK'in raporuna göre üretim 6 milyon 300 bin tonu bulacak.
Motorine katılacak biyodizelin atık yağın yanı sıra bitkisel ham yağdan da oluşmasının planlanması, tarım ve akaryakıt sektörünü buluşturacak.
İzmir-Bostanlı Pazaryeri’nde bir satıcının, çileklerin üzerine ‘çilek kokulu sprey’ sıktığı tespit edildi. Sprey sıkılarak koku verilen 200 kg çilek imha edildi.
Türkiye'de en büyük çeltik üretiminin yapıldığı yer olan İpsala’da, çeltik ekili araziler mantar hastalığına karşı uçakla ilaçlanıyor.
Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün hazırladığı ‘Örtü Altı Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi’ projesi kapsamında İl Özel İdaresi’nin destekleriyle 2015 üretim sezonunda 29 adet sera yapılacak.
Fındık Araştırma Enstitüsü (FAE) tarafından başlatılan proje kapsamında fındıktan cips üretilecek.
Dünyanın ilk fındık borsası, Türkiye’nin fındık merkezi Giresun’da kuruluyor.
Isparta’daki Pisidia Antiocheia antik kentindeki arkeolojik kazılarda, yedinci yüzyıla ait olduğu sanılan tahıllar ortaya çıkarıldı.
Endemik ve nesli tehlike altında olan bitki türlerinin korunması için Bolu’da Bitki Gen Bahçesi kuruluyor.
Ordu’nun en önemli tarım ürünü olan fındıkta kalite ve verimin arttırılması amacıyla yapılan çalışmalar fındık bahçelerin yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğu ve bu sorunun borlu gübreyle büyük oranda çözülebileceğini gösterdi.
Çankırı’da “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkilerinin Üretimini Geliştirme” projesi kapsamında karabuğday ekimi yapıldı.
Türkiye’nin meşhur Ziraat–900 (Napolyon) cinsi kirazın ilkbahar ve hasat öncesindeki aşırı yağışlardan etkilenmesiyle yol açtığı mantar hastalığı nedeniyle ihracat 20 bin tondan yaklaşık 3 bin tona düştü.
Orta Ceyhan Menzelet Projesi’nin ilk etabının tamamlanmasıyla, 46 bin 540 dekarlık tarım arazisi suya kavuştu.
Mandalinanın, dünya pazarının yüzde 40-50’sini oluşturması ve tüketiciler tarafından daha çok tercih edilmesi, Türkiye’nin turunçgil ihracatındaki yönünü de değiştiriyor.
Hevsel Bahçeleri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası listesine alındı.
Salyangoz dışkısından gübre üreten Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK'ın düzenlediği araştırma projeleri yarışmasında Türkiye birincisi oldu.
Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu toplantısı bu yıl İzmir’de gerçekleştiriliyor. Toplantı sonrası alınacak kararlar kuru meyvede dünya standartlarını belirleyecek.
Tüm dünyaya kekik ihraç eden Türkiye’de 2005 yılında 6 bin 400 ton olan üretim, 2014 yılında 11 bin 752 tona yükseldi. Türk kekiğinin daha da güçlenmesi için markalaşma çalışmalarının önemine dikkat çekiliyor.
Mevsim normalleri üzerinde görülen aşırı yağışlar, tarım arazilerine ve ürünlere zarar verdi. Üreticiler destek bekliyor.
Adana ve çevre illerde anız yangınlarını önlemek ve verimi arttırmak amacıyla anıza doğrudan ekim gerçekleştirebilen bir makine geliştirildi.
Çilek yetiştiriciliğine balkonunda başlayan Kahramanmaraşlı üretici Nilgün Kayran, şimdi 1,5 dönümlük bahçesinde çilek yetiştiriciliği yapıyor.
Tarıma elverişli olmayan bir arazide verimli ürünler yetiştirmek artık hayal değil. Aydın’ın Söke ilçesinde bir üreticinin kurak arazide 3 milyon liralık gelir getiren kiraz bahçeleri inşa etmiş olmasının ardında, arazi kullanımının ve doğal kaynakların planlı kullanımı yatıyor.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!