E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
11.9.2015 12:19:47
Bitkilere alışılmışın dışında sadece kısıtlı bir alan sağlamak yerine onlarla gelişip büyüyen “growth” isimli saksılar, yaşamın doğal akışını çağrıştırıyor. Londra studio Ayaskan tarafından origanami sanatından esinlenerek tasarlanan saksılar içinde yer alan bitkiler büyüyüp geliştikçe saksılar da onlara eşlik ediyor. Büyüme esnasındaki bitkiler biçim değiştirdikçe saksıların üzerindeki desenler de şekilden şekle giriyor. Organik ve inorganik yapıların harmanlandığı yenilikçi saksı tasarımları, daha çok toprak alabilmek ve daha büyük bir kökü barındırabilmek için fırsat sunuyor. Doğal yaşamın işleyişinden esinlenerek oluşturulan saksıların tasarımcıları Bike ve Begum Ayaskan. Doğadaki tüm bitkilerin ortama uyum sağladığını, büyüdüğünü, çiçek açtığını, solup öldüğünü, absorbe olup tekrar canlandığını söyleyen tasarımcılar, şöyle devam ediyor: “Yeni yapılan bir binaya gösterilen yaklaşım bunun tam tersi. Nesneler üretiliyor, kullanılıyor ve daha sonra işlevini yitiriyor. Bitkinin büyüklüğü çok önemli ; bu yüzden origami kalıbı için dikkatle ölçülüyor, doğanın büyüme ve dönüşme yeteneği taklit ediliyor. Doğanın tüm bu yetenekleri, imal edilmiş bir ürüne getiriliyor.” Saksı aynı zamanda bitkiyle birlikte gelişip olgunlaştıkça sadece bir organizmanın dönüşümünü değil, cansız bir ürünün ona nasıl entegre olduğunu izleme şansı veriyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.