E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
4.10.2024
Buğday ithalatına 15 Ekim'e kadar getirilen yasak, kota sistemiyle kısmen kaldırılıyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin müdahale alım fiyatlarını açıkladığı dönemde buğday ithalatına getirdiği yasağın süresi 15 Ekim'de doluyor. Dört aylık alım yasağının bu ay sona ermesiyle bazı buğday ithalatlarında sınırlamaya devam edilmesi planlanırken, kota sistemiyle ithalat da kısmen açılacak. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu'nun değirmencilere gönderdiği mektuba göre 15 Ekim'den sonra piyasa kota sistemiyle sadece kısmen açılacak.
Dünyanın en büyük buğday alıcılarından biri olan Türkiye, üreticilerin hasat sırasında fiyatlardaki düşüşten etkilenmemesi için Haziran ayında geçici bir yasak uygulamıştı. Tüccarlara göre mektupta özetlenen önlemler, değirmencilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'nden satın aldıkları her 85 ton için sadece 15 ton buğday ithal etmelerine izin verileceği anlamına geliyor. Tüccarlar önlemlerin belgede belirtildiği şekilde uygulanmasını beklerken, belgenin bağlayıcılığı bulunmuyor ve resmi bir duyuru yapılmadan önce bazı değişiklikler olabilir. Nitekim Federasyon, yeni önlemlerin ne kadar süreceğine dair bir bilgi vermedi. Yeni sistemin Türkiye'nin stoklarını azaltmasına yardımcı olması bekleniyor. Uluslararası Hububat Konseyi'nin verilerine göre Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı tamamen işgal etmesinin ardından yaklaşık 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşan stoklar hâlen çok fazla.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.