E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
20.8.2020
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2020 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi başvuru tarihlerinin 1 Eylül’e kadar uzatıldığını duyurdu.
Etkisini halen sürdüren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının damga vurduğu 2020 yılının tüm olağandışılığına karşın bitkisel üretim hız kesmeden sürüyor. Ancak pek çok alanda olduğu gibi tarımda da salgın koşullarının yarattığı yeni duruma adapte olabilmek için başta üretici destekleri olmak üzere pek çok süreç yeniden yapılandırılıyor.
Desteklerin yanı sıra üreticilere yönelik tüm resmi hizmetlerde aranan birincil koşul olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydına dair beklenen değişiklik de açıklandı. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e göre, 2020 yılı için normal şartlarda Haziran sonu itibariyle sona eren ÇKS başvuru tarihlerinin koşulsuz şekilde 1 Eylül’e kadar uzatıldı.
ÇKS’ye nasıl başvuruluyor?
ÇKS kaydını ilk kez oluşturacak üreticilerin gerekli belgeler olan Çiftçi Kayıt Formu, Boş C Formu, kira kontratı, Muvafakat-1, Muvafakat 2 ve B Formu ile bağlı bulundukları Tarım ve Orman İl veya İlçe Müdürlüğüne en geç 30 Haziran Salı gününe kadar başvurması gerekli. ÇKS kaydı güncellemek için ise Çiftçi Kayıt Formu ve Çiftçi Belgesi ile müracaat yapmak gerekiyor. e-Devlet üzerinden ilgili evraklara ulaşmak ve kayıt sorgulama gibi işlemleri gerçekleştirmek mümkün.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.