E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
21.2.2012 11:06:10
Rusya’nın 18 yıldır hayalini kurduğunu Dünya Ticaret Örgütü üyeliği tarım sektörünü zor durumda bırakacak. Tarım ürünlerinde uygulanan koruma duvarlarının yüzde 30 civarında düşecek olması sektör yetkililerini harekete geçirdi.
Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği (RSPP) Başkanı Aleksander Şohin Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov’a bir mektup yazarak tarım sektörünün 400 milyar ruble (13 milyar dolar) desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Vedomosti gazetesinin haberine göre hükümetten tarım sektörünün desteklenmesini talep eden Şohin, tarım sektörünün halen 1,5 trilyon ruble borcu olduğunu ve yabancı şirketlerle rekabet şansının imkansız olduğunu savundu. Şohin tarım sektörü ile çalışan devlet bankası Rosselkhozbank’ın da işlerinin zorlaşacağına dikkat çekti.
Çiftçilerin borçlarının silinmesinin de gündeme gelebileceğini ifade eden RSPP Başkanı, çiftçilerin borçlarının önemli bir kısmının silinmesi, 2013’den başlamak üzere 2020’ye kadar sektörün vergiden muaf tutulması, vergi cezası ve faiz borçlarının silinmesi ve hükümetin üretim aşamasında daha fazla katkıda bulunması gibi bir dizi önlem önerdi. Hükümete yakın bir kaynak tarım sektörünün DTÖ üyeliğinin ardından tüm borçları sildirmek istediği eleştirisi getirirken, RBC gazetesi de Şuvalov’un Ekonomi Bakanlığı’ndan DTÖ üyeliğinin tarım sektöründe olumsuz etkileri ile ilgili bir çalışma yapmasını istediğini yazdı.
Rosselkhozbank ise yaptığı açıklamada tarım sektörünün kredi talebinin karşılanması için 4,5 milyar dolarlık bir kaynak ayrıldığını açıkladı.
Rusya 18 yıl süren müzakerelerin ardından Aralık 2011’de DTÖ’ye 155. üye olarak dahil oldu. Rusya’nın imzaladığı üyelik anlaşması Duma’nın onayının ardından yürürlüğe girecek. Moskova’nın yılın ilk yarısında onay sürecini tamamlaması gerekiyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.