tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

3.3.2020

Minyatür sebzeler ihracatın gözdesi oldu

Minyatür sebzeler ihracatın gözdesi oldu

Antalya’dan yurtdışına yapılan sebze ihracatına artık “mini” yolcular da katıldı! Atıştırmalık olarak tüketilen minyatür sebzeler arasında havuçtan patlıcana kadar pek çok tür var.

Boy boy domatesler, envai çeşit renkte havuçlar… Artık sebze pazarında yalnızca lezzeti ya da çeşidi değil, dış görünümü de birbirinden farklı çok sayıda ürünle karşılaşmak mümkün. Bu renkli pazarın en yeni üyeleri ise alışıldık boyutlarından çok daha küçük halleriyle tüketiciyi şaşırtan minyatür sebzeler.

İlk olarak restoran ve lüks otellerin menülerinde kendilerine yer açmaya başlayan minyatür sebzeler özellikle yurtdışında artık evlerdeki sofralara da konuk olmaya başladı. Market raflarında paket halinde satılan bu mini ürünler hem yemeklerin yanında hem de öğün aralarında atıştırmalık olarak tüketicilere yepyeni bir seçenek sunuyor.

Zirai ilaca gerek duymuyor

Türkiye’nin sebze üretimi ve ihracatında pek çok ilkin kaynağı olan Antalya bölgesi de minyatür sebze pazarında da son dönemde adından söz ettirmeye başladı. Boyu 5-6 santimetreyi geçmeyen bu ürünler, doğal yollarla üretilip geleneksel ürünlere göre daha kısa süre dalda kalmaları nedeniyle zirai ilaç uygulamasına da gerek duymuyor.

minyatur-sebzeler-ihracatin-gozdesi-oldu1.jpg

Rusya ve Ortadoğu’ya gönderiliyor

Antalya’nın Serik ilçesinde minyatür sebze üretimi yapan bir firmanın Pazarlama Direktörü olan Burak Akbulut, üretime ilk olarak yurtdışından gelen talepler doğrultusunda 1998 yılında başladıklarını söylüyor. Rusya ile Ortadoğu ülkelerine ihracat yaptıklarını söyleyen Akbulut, ürettikleri mini ürünler arasında 20 farklı sebze türü olduğunu belirtiyor.

Çocuklara sebzeyi sevdiriyor

Akbulut domates, kabak, patlıcan, biber, kereviz, roka, turp, ıspanak, fasulye, soğan ve salatalık gibi pazarın en çok tüketilen sebze türlerinin çoğunun minyatür versiyonlarını ürettiklerini söylüyor. “Minyatür sebzeler hem lezzet hem de görsel açıdan bir şölen sunuyor” diyen Akbulut, “Sebze sevmeyen çocukların da ilgisini çekiyor ve onlar da severek yiyor” diye konuşuyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.