E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
3.4.2018
Kirlilik ve su baskınları ile sık sık gündeme gelen Ergene nehrinde yaşanan taşkın Edirne-Meriç’te tarım arazilerine geniş çaplı zarar verdi.
Edirne’de sağanak yağışların etkisiyle taşan Ergene nehri Meriç ilçesinde 110 bin dönüm tarım arazisini sular altında bıraktı. Çeltik ve yerfıstığı üretimi yapılan bölgede üreticilerin yaşadığı zararın boyutları araştırılıyor.
Trakya bölgesinde tarım arazileri için en önemli su kaynaklarından biri olan Ergene nehri, son yıllarda kirlilik ve su baskınları ile gündeme geliyor. Kimyasal atıklar nedeniyle oluşan kirlilik sorunun bir türlü giderilemediği nehrin debisi de kış sonlarında ve yoğun yağışların yaşandığı dönemlerde tehlikeli düzeylere yükseliyor.
Ekim dönemi gecikebilir
Mart ayı başında Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde taşarak tarım arazilerinin sular altına bırakan Ergene nehri, bu kez de denize döküldüğü bölge olan Edirne-Meriç’te iki gün boyunca süren yağışlar sonucu taşarak Karayusuflu bölgesinde 110 bin dönümlük çeltik, yerfıstığı ve buğday arazisinde hasara neden oldu.
Bölgede bulunan sulama göletlerinin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını söyleyen Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. “Son zamanların en yüksek su seviyesiyle karşı karşıyayız” diyen Ergin, taşkının verdiği zarar nedeniyle bu yıl ekim döneminin gecikebileceğini dile getirdi.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.